GAIA

GAIA

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα στο νοσοκομείο Αγρινίου και σε κοινωνικούς φορείς του Νομού


Επίσκεψη της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας  της ΔΗΜΑΡ  Νίκης Φούντα στο νοσοκομείο Αγρινίου και σε κοινωνικούς φορείς του Νομού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία
Η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κα Νίκη Φούντα επισκέφτηκε,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία κι ενόψει  των εορτών των Χριστουγέννων, φορείς και σωματεία του νομού που υποδέχονται στους χώρους τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, αλλά και το νοσοκομείο Αγρινίου.
Η κα Φούντα, αρχικά, επισκέφτηκε το εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»  στο Μεσολόγγι, τον πρώτο φορέα που δημιουργήθηκε στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας για άτομα με νοητική στέρηση και συνοδές αναπηρίες.  Έπειτα από ξενάγηση
στους χώρους του εργαστηρίου και τα επιμέρους τμήματα διδασκαλίας, και αφού συνομίλησε με τους μαθητές του,  η κα Φούντα  ενημερώθηκε από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δομή και τη λειτουργία του φορέα, τις νέες διαμορφωμένες ανάγκες του, τα προβλήματα που οφείλουν να αντιμετωπισθούν και ,τέλος, για την προοπτική και το μέλλον του εργαστηρίου. Η βουλευτής συνεχάρη το Προεδρείο του  «Παναγία Ελεούσα»  για το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο εργαστήριο, έργο που προσφέρεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, αυτό των ατόμων με νοητική στέρηση, δείγμα που οφείλει να αναδεικνύει και να αναβαθμίζει  την ανθρωπιά του κοινωνικού συνόλου αλλά και τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η κα Φούντα δήλωσε πως θα επιζητήσει κάθε είδους συνεργασία κι ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο του φορέα.
Εν συνεχεία, η Βουλευτής κα Φούντα, συνοδευόμενη από το μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς κο Παύλο Θεοδωρίδη, βρέθηκε στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Επισκέφτηκε και συνομίλησε με τα παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα αποκατάστασης, τόσο φυσικής όσο και ψυχολογικής, και με τους γονείς τους.  Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο της  ΕΛΕΠΑΠ για το έργο που προσφέρει ο φορέας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τους ορίζοντες που ανοίγονται για τον Φορέα με την εγκατάσταση στο νέο ευρύχωρο ιδιόκτητο κτίριο που κατασκευάζεται.
Επόμενη συνάντηση για την Βουλευτή έγινε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Εκεί έγινε λεπτομερής αναφορά από το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λάμπρο Δημητρόγιαννη τόσο για τη λειτουργία του ίδιου του νοσοκομείου Αγρινίου, όσο και για τη λειτουργία του σε συνάρτηση με τις περιφερειακές μονάδες υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμη, η κα Φούντα ενημερώθηκε για τη δρομολογηθείσα μεταφορά του νοσοκομείου Αγρινίου σε νέο κτίριο, καθώς και  για τις δυνατότητες που θα έχει η νέα νοσοκομειακή μονάδα στην κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής και του νομού γενικότερα.
Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ  κα Νίκη Φούντα μετά το την ολοκλήρωση των συναντήσεων της με τους κοινωνικούς φορείς του Νομού δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη για τη συνεισφορά τους  στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της κοινωνίας μας και συνεχάρη τους αρμοδίους για τη συνέχιση του σημαντικού έργου  στους χαλεπούς αυτούς καιρούς.