GAIA

GAIA

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Αγγελίες στο διαδίκτυο για χύμα καπνό.


Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών  αναγκάζει πλέον τους  καπνιστές, ακόμη και αυτούς που δεν άλλαζαν μάρκα ,να αναζητούν φθηνότερες λύσεις

Καπνός για στριφτό και τσιγάρα χύμα κάνουν θραύση στην αγορά του Αγρινίου και αυτό το επιβεβαιώνουν οι πάντες. Ουσιαστικά επιστρέψαμε αρκετές  δεκαετίες πίσω, όταν οι μεγαλύτεροι κάπνιζαν ντόπιο καπνό με τα ροζ τσιγαρόχαρτα του καπνοπαραγωγού και οι νεώτεροι, αγόραζαν χύμα τσιγάρα από τα περίπτερα και αλλού. Τώρα πλέον η τεχνολογία, βοηθά ακόμη περισσότερο στην αναζήτηση φτηνών λύσεων για την ικανοποίηση του πάθους του καπνίσματος.

Παράλληλα δεν είναι και λίγοι οι παραγωγοί, παλιοί αλλά και νέοι , που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού και διαθέτουν το προϊόν τους, όχι σε επιχειρήσεις αλλά και στην "μαύρη αγορά" που έκανε την εμφάνιση της εσχάτως και που όπως φαίνεται,  ανθεί. Για το συγκείμενο δεν τίθεται μόνο θέμα παρανομίας οικονομικής διάστασης  αλλά και υγειονομικής, αφού όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως ο χύμα καπνός, που σε κάποιες περιπτώσεις καλλιεργείται από ανθρώπους που δεν έχουν και τόσο σχέση με το αντικείμενο, μπορεί να έχει βλαβερές ουσίες, ακόμη και τριάντα φορές, παραπάνω από αυτόν του εμπορίου!

«Πωλείται χύμα βιολογικός καπνός Αγρινίου από παραγωγό 15ευρώ το μισό κιλό, ο  καπνός είναι φρεσκοκομμένος και είναι νέας σοδιάς. Επίσης παρέχονται πληροφορίες συντήρησης» αναφέρει χαρακτηριστικά μια αγγελία στο διαδίκτυο και χιλιάδες άλλες,  που κάποιες βέβαια έχουν  αποσυρθεί μετά τις διαστάσεις που άρχισε να παίρνει το θέμα με τα παράνομα τσιγάρα.

Άλλοι δε επιλέγουν τις κούτες που διακινούνται από «πωλητές» της περιοχής,100 τσιγάρα 6 ευρώ, κάτι που μας επιβεβαιώνουν και οι περιπτεράδες,  αφού τα πληροφορούνται από  τους ίδιους τους πελάτες τους. "Ναι έχει μειωθεί η αγορά των τσιγάρων, κάνουν θραύση τα παράνομα , ενώ και σε μας όσοι έρχονται και δεν έχουν αλλάξει μάρκα παίρνουν πιο λίγα πακέτα ακόμη και χύμα!! » μας είπε περιπτεράς στο κέντρο του Αγρινίου που μας επέδειξε και το φυλλάδιο   που  έχει τοποθετήσει η δίωξη οικονομικού εγκλήματος για το θέμα.