GAIA

GAIA

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος, σχετικά με την άρνηση είσπραξης 1 € από Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων Αγρινίου



Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου το ταγμένο από το Νόμο, τη φύση του και Σκοπό Ίδρυσης και Λειτουργίας του, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Αγρινίου, καθώς και ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΥΟ Αγρινίου, αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους και δεν παρέδωσαν προς συμπλήρωση ούτε παρέλαβαν τα εμπρόθεσμα Γραμμάτια Σύστασης Παρακαταθήκης για 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2013, γιατί τόσο αξίζουν οι άθλιοι δρόμοι της Αιτωλοακαρνανίας της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. 
Προβάλλοντας ως δικαιολογία ένα γνωμοδοτικό έγγραφο υπ. αριθ. 40/2012 του 4ου τμήματος του Ν.Σ. παραβλέποντας όμως την απόφαση 428/1985 του Αρείου Πάγου που ρητώς αναφέρει ότι το χαράτσι των τελών κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτικό τέλος. 
Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε πολλές ΔΥΟ της χώρας  (Μεσολόγγι, Λαμία κ.α) εισπράττονται κανονικά τα Γραμμάτια Σύστασης Παρακαταθήκης του ενός (1) Ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013! 
Ταυτόχρονα ζητήσαμε να μας χορηγήσουν ως οφείλουν πρακτικό αποβολής-απόρριψης της δήλωσής μας και αντί να πράξουν το υπηρεσιακό τους καθήκον "κλείδωσαν το γραφείο του Π&Δ που εδρεύει στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου!  
Με τη παράνομη συμπεριφορά τους μας αναγκάζουν να στείλουμε στην Δ.Ο.Υ. το 1 ευρώ μεεξώδικο με ...... αρμόδιο δικαστικό επιμελητή. 
Τους προειδοποιήσαμε πολύ ευγενικά ότι με τη παράνομη συμπεριφορά τους θα μας αναγκάσουν να τους υποβάλλουμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος. 

Την Παρασκευή 28-12-2012, στις 11 αν έχουν την ίδια αρνητική στάση οι υπεύθυνοι αυτών των υπηρεσιών εκτός του εξώδικου που θα στείλουμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου θα κάνουμε διάβημα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια θα υποβάλλουμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και κατά τουΥπουργού Οικονομικών και παντός άλλου υπευθύνου.
Θα ακολουθήσουν αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Από την κίνηση Αγρινίου - Ενάντια στα τέλη κυκλοφορίας