GAIA

GAIA

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Και άλλος «Άγιος» στα δίχτυα του ΣΔΟΕ


Ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος βρέθηκε ανάμεσα σε εκατομμυριούχους ιεράρχες. Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ τον έχουνε βάλει στο μικροσκόπιο και σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής εξετάζουν εάν ο ιεράρχης και μέλη της οικογενείας του απέκτησε τεράστια περιουσία με νόμιμο τρόπο. Διαθέτουν πανάκριβα ακίνητα με πισίνες, πολυτελή 
αυτοκίνητα και πολλά συγγενικά του πρόσωπα έχουνε προσληφθεί στην Μητρόπολη. Κατά το δημοσίευμα ο Μητροπολίτης έχει πέντε ακίνητα στην περιοχή του Πειραιά και διαμένει στα βράχια της Πειραϊκής με εκπληκτική θέα στην θάλασσα. Ο ανιψιός του ιεράρχη φέρται να έχει 2 έπαυλης στον Διόνυσο και έχει καταγγελθεί από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων σε 40 ναούς από τους οποίους παρακρατεί 4 χιλιάδες ευρώ το μήνα χωρίς απόδειξη.
Ο αδελφός του μητροπολίτη που είναι και αρχιλογιστής φέρεται να απέκτησε έπαυλη πισίνα στην Άνοιξη και μια πολυτελή βίλα με πισίνα στην Γραβιά Φωκίδας. Εμφανίζεται να κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα.
Πέντε τουλάχιστον συγγενείς του Μητροπολίτη έχουν προσληφθεί στην Μητρόπολη. Το ΣΔΟΕ εξετάζει και καταγγελίες για απαιτήσεις συνεργατών του ιεράρχη σε ιερείς για μίζες από γάμους σε κηδείες, γάμους και βαφτίσεις.
Αναφέρεται ότι το ποσό των 800 ευρώ, τα 200 καταγράφονται στα βιβλία και τα 600 πηγαίνουν στον Μητροπολίτη.
Ακόμη υπάρχουν καταγγελίες ότι οι ιερείς εξαναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια από τράπεζες για να καλύψουν απαιτήσεις του Δεσπότη.