GAIA

GAIA

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Άνοιξαν τα περισσότερα καταστήματα στο Αγρίνιο


Η πλειοψηφία των εμπόρων του Αγρινίου, δεν ανταποκρίθηκε τελικά στην απόφαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, για κλείσιμο των καταστημάτων σήμερα, τελευταία Κυριακή του χρόνου
Όπως φάνηκε, οι περισσότεροι έμποροι και με το δίκιο τους, θεώρησαν πως θα υπήρχε κίνηση στην αγορά και μάλλον αποσύνδεσαν το σημερινό άνοιγμα με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για γενικότερα άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικά στον πλέον εμπορικούς δρόμους, όπως η Παπαστράτου, Ι. Σταϊκου, Μπαϊμπά, Κύπρου κλπ, σχεδόν όλα τα εμπορικά ήταν ανοικτά, ενώ όπως φαίνεται και από την κίνηση, υπήρχε και καταναλωτικό κοινό που κατέβηκε στο κέντρο για ψώνια.

Μάλιστα, κάποιοι καταστηματάρχες, βλέποντας πως άλλοι είχαν ανοίξει προχώρησαν αργότερα στο άνοιγμα των καταστημάτων τους , πιθανολογώντας προφανώς ότι υπάρχει περίπτωση να κάνουν έστω έναν μικρό τζίρο.
Να θυμίσουμε πως το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, αλλα και άλλοι Σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ καλούσαν εμπόρους αλλά και καταναλωτές να μην συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, θεωρώντας πως η απόφαση αυτή, για άνοιγμα δηλ. την τελευταία Κυριακή του χρόνου, είναι "κερκόπορτα" για το γενικότερο άνοιγμα των εμπορικών όλες τις Κυριακές. Η πλειοψηφία όπως φαίνεται όμως, είχε διαφορετική γνώμη και μάλλον αποσύνδεσε το ένα θέμα με το άλλο