GAIA

GAIA

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Για φάρμακα στην Αμφιλοχία από Αγρίνιο και Άρτα!



Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά της Αμφιλοχίας όλο και πλήθαιναν οι επισκέπτες από το Αγρίνιο την Άρτα και άλλα μέρη τις τελευταίες μέρες
Ο λόγος δεν είναι ο χειμερινός τουρισμός αλλά το γεγονός ότι τα τοπικά φαρμακεία δεν εφάρμοζαν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα φαρμακεία της όμορφης πόλης να γνωρίσουν πιένες από τις δυο κοντινότερες μητροπόλεις της περιοχής (Αγρίνιο, Άρτα) αλλά και να επισπεύσουν τις συνταγογραφήσεις της ευρύτερης περιοχής, από ασφαλισμένους που φοβήθηκαν μήπως και υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη. 
Να σημειωθεί ότι και στους φαρμακοποιούς της περιοχής χρωστά το κράτος ανάλογα χρήματα με αυτά στον υπόλοιπο νομό, απλά αλλάζει ο κύκλος εργασιών.
Οι φαρμακοποιοί της Αμφιλοχίας πάντως συμμετέχουν στην απεργία που γίνεται αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς έτσι αποφάσισε ο σύλλογός τους που είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας(διαφορετικός από τον Τριχωνίδας που αφορά στην ευρεία περιοχή γύρω από το Αγρίνιο), ενώ οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του ίδιου Συλλόγου(Ναύπακτος, Μεσολόγγι) δεν εκτελούσαν συνταγές αυτές τις μέρες. 

Το φαινόμενο έχουν εκμεταλλευτεί ασφαλισμένοι που προτιμούν να κάνουν τη διαδρομή παρά να περιμένουν 3 μήνες για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω από το ταμείο τους, αλλά έχει φέρει μεγάλο διχασμό στους κόλπους των φαρμακοποιών. Κατά τόπους υπάρχουν παρόμοιες κινήσεις στην Εύβοια, τη Θεσσαλία και αλλού και οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν διαδικτυακοί τόποι (fora) φαρμακοποιών που παρακινούν συναδέλφους τους να στέλνουν συνταγές σε φαρμακεία που τις εκτελούν ώστε «να φαλιρίσουν μια ώρα αρχύτερα...».