GAIA

GAIA

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατεβάζει "ρολά" η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 13&14/12


Διήμερο κλείσιμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την  Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την συνεδρίαση του στην Πάτρα. 
Ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα το Σώμα εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του «σε κάθε σχέδιο που ανοίγει την κερκόπορτα των απολύσεων και οδηγεί στην εργασιακή και κοινωνική ζούγκλα».


«Είχαμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η δέσμευση μας αυτή τηρήθηκε και εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο», είπε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το μέτρο της διαθεσιμότητας εγείρει μείζων ζήτημα δημοκρατίας.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε και υπογραμμίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση δεν επιτυγχάνονται με διαθεσιμότητες, απολύσεις και εργασιακή αποσάθρωση, αλλά με οργανωμένο σχέδιο και δημοκρατικό προγραμματισμό», αναφέρεται στο ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και στο ψήφισμα προστίθεται, μεταξύ άλλων: «Μετά τη μη υπογραφή και μη αποστολή καταστάσεων εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των αιρετών της αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση προχώρησε με την έκδοση εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού των διαπιστωτικών πράξεων που αφορούν την ατομική διοικητική κατάσταση υπαλλήλων. Με την επιλογή της αυτή η κυβέρνηση κατάφερε πλήγμα και επί της ουσίας κατάργησε το αυτοδιοίκητο στις αιρετές Περιφέρειες και στους Δήμους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την πρακτική και ζητάει την άμεση διακοπή της»