GAIA

GAIA

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η αναβίωση της discotheque «Fat Albert»


1albertOι νεολαίοι της δεκαετίας του ’70 και του ’80, οι θαμώνες της Fat Albert, συναντηθήκαμε προχθές το βράδυ στο χώρο του καφέ Opera και περάσαμε μία υπέροχη βραδιά, με καταπληκτικά μουσικά ακούσματα της εποχής μας.






Το κέφι που έφτασε στα ύψη, ένα ολόκληρο μαγαζί που χόρευε ασταμάτητα- σπάνιο θέαμα πια στις μέρες μας-, τα πειράγματα και οι θύμησες των εφηβικών μας χρόνων από τον χώρο της discotheque Fat Albert και φυσικά η μουσική ήταν τα μόνα συστατικά που κατάφεραν να κάνουν 400 περίπου άτομα μία παρέα.
1albert1
Το σήμα κατατεθέν της Fat Albert
Ο dj Νίκος Σώζος, ο τότε dj της Fat Albert, ήταν αυτός που διοργάνωσε τη βραδιά και κατάφερε όπως πάντα, ως ειδήμων του είδους, χωρίς πολύ κόπο ομολογώ, να μας ταξιδέψει 30 χρόνια πίσω και να μας χαρίσει μία αξέχαστη εμπειρία.
1albert3
Ευχαριστούμε Νίκο!!!!
Και για την ιστορία…. Η discotheque Fat Albert πρωτοάνοιξε τις πόρτες της τον Φεβρουάριο του 1977, εκεί ψηλά στον παλιό Άγιο Χριστόφορο. Ιδιοκτήτης ο Τάσος Κουθούρης. Στην αρχή λειτουργούσε σαν disco-bistro με ποτό και φαγητό.
Ένα χρόνο αργότερα έγινε Café-Disco και από τότε καθιερώθηκε σαν στέκι της νεολαίας. Άνοιγε από το μεσημέρι και λειτουργούσε σαν café ως τις 9 το βράδυ. Από νωρίς το απόγευμα τα φώτα χαμήλωναν, οι ρυθμοί ανέβαιναν και ξεκινούσε χορευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές λυκείου. Από τις 10 δε το βράδυ μέχρι τις πρωινές ώρες, λειτουργούσε σαν disco.
Κάθε Κυριακή πρωί ο δρόμος που οδηγούσε προς τον παλιό Άγιο Χριστόφορο γέμιζε από νεολαία που κατευθυνόταν στο στέκι τους. Το καθιερωμένο Κυριακάτικο πάρτυ άρχιζε στις 11… Αγρινιώτες φοιτητές που σπούδαζαν τότε Ιταλία προμήθευαν την Fat Albert με Ιταλικά ακούσματα, που ήταν το must της εποχής, και το μαγαζί διέθετε την πιο ενημερωμένη δισκοθήκη στο συγκεκριμένο είδος. Η Fat Albert έκλεισε το 1981.
1albert4
O Νίκος Σώζος στην είσοδο της Fat Albert.
agriniomemories.blospot.gr