GAIA

GAIA

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της Τριχωνίδας

Διεξάγεται το Σαββατοκύριακο το 2ο Forum ανάπτυξης

Μετά το πρώτο forum Ανάπτυξης της Λίμνης Τριχωνίδας που πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Μάιο στο Καινούριο, η επιτυχία του οποίου οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην συμμετοχή και την στήριξη των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και στην ιδιωτική πρωτοβουλία και φέτος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου, επαναλαμβάνεται το forum ανάπτυξης εμπλουτισμένο με νέες προτάσεις, αλλά και με τον απολογισμό των περσινών πεπραγμένων.
χψβχψβ
Ο Κωνσταντίνος Τζίκας, Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής
Φέτος, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και του Δήμου Θέρμου στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στο Καινούριο, στο «Αρχοντικό», εκτός της επιστημονικής παρουσίασης, μέσω της οποίας θα έρθουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία και στοχεύσεις για την περιοχή, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση προϊόντων, τόσο από τοπικές, όσο και από πανελλαδικές επιχειρήσεις. Παράλληλα με την διεξαγωγή του forum ανάπτυξης θα διεξαχθούν και οι «Γιορτές Τριχωνίδας», στις οποίες θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι από την περιοχή, απ’ τους οποίους συνδιοργανωτής του forum θα είναι ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Όμιλος «Ρουμελιώτες».
2 Γιάννης Νεραντζής-2
Ο Γιάννης Νεραντζής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης – Σχολικός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
Οι βασικοί ομιλητές του forum θα είναι οι συντοπίτες μας Πανεπιστημιακοί Ιωάννης Νεραντζής και Ιωάννης Καρυδάς, καθώς επίσης και ο εκ Θεσσαλονίκης Δικηγόρος –Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τζίκας....

Ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και σχολικός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Ιωάννης Νεραντζής θα παρουσιάσει τεκμηριωμένα στοιχεία για τα τοπωνύμια και οικονύμια πέριξ της λίμνης Τριχωνίδας, όπως αυτά αποτυπώνονταν σε οθωμανικούς χάρτες του 1900 καθώς και στην παλαιοτουρκική γλώσσα! Ο κ. Τζίκας θα παρουσιάσει τον «νεοσύστατο θεσμό» στον κλάδο της δικαιοσύνης, αυτόν του διαμεσολαβητή. Θα αναπτύξει τον ρόλο του ως λύση πολιτισμού στις εμπορικές και οικογενειακές διαφορές, αλλά και ως μοχλού ανάπτυξης. Θα δώσει επίσης απαντήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν στην διαμεσολάβηση και τους πολίτες και είναι άγνωστα, όπως το οικονομικό συμφέρον που έχουν μέσω της διαμεσολάβησης και ως προς τον χρόνο έκδοσης της απόφασης, την επιπλέον ευελιξία που προσφέρει η διαμεσολάβηση στους πολίτες, χωρίς ταυτόχρονα να χάσει ουδείς εκ των συμμετεχόντων το δικαίωμα να προσφύγει σε ένδικα μέσα, ενώ παράλληλα, μέσω της διαμεσολάβησης «παγώνει» κάθε προθεσμία σε κάθε νομική υπόθεση.
1 Γιάννης Καρυδάς-2
Ο Γιάννης Καρυδάς, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου – Μελετητής
Ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μελετητής Ιωάννης Καρυδάς θα αναπτύξει ζητήματα που αφορούν τον Θρησκευτικό και Ιαματικό τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα την ιστορία και την δυναμική που έχουν μοναστήρια πέριξ της Τριχωνίδας, όπως αυτό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Βουκατίου, της Νερομάνας, του Βλοχού, στο Κελάκι Γαβαλούς, του Καταφυγίου στο Δρυμώνα Θέρμου, αλλά και του Ασκληπιείου Γαβαλούς και των Ιαματικών Λουτρών Μυρτιάς. Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν από τον κ. Καρυδά σε συνάρτηση με την δημιουργία παραλίμνιου δρόμου και των οικονομικών κινήτρων και ερεθισμάτων που πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών στην Τριχωνίδα. Τέλος, θα αναφερθεί και στην εμπεριστατωμένη μελέτη που έγινε από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την Τριχωνίδα, στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού Αιτωλοακαρνανίας που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.
sinidisi.gr