GAIA

GAIA

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Οι ευθύνες για την υποβάθμιση της περιοχής της Παλαίρου

epi-palairos
Η υποβάθμιση της περιοχής μεταξύ των άλλων  άρχισε:
1) Με την μη υδροδότηση μεγάλου μέρους της περιοχής με κατάλληλο πόσιμο νερό.
2) Με τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου Βιολογικός Καθαρισμός Παλαίρου-ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς.....


3) Με τη  μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου Κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

4) Με τη μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στο ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας. Με τη δημιουργία τοπικού σχεδιασμού διαχείρισης  απορριμμάτων με το  νησί  της Λευκάδας. Η εκτίμηση μου είναι ότι θα έρθουν άμεσα τα απορρίμματα από τη Λευκάδα.
5) Με την μη ολοκλήρωση ποτέ του αναπτυξιακού δρόμου Πογωνιάς- Πλαγιάς.
6) Με τη μη κατασκευή μαρίνας στη Πάλαιρο, και λιμένων  Πογωνιάς , Πλαγιάς.
Ας αφήσουν κατά συνέπεια τα ψεύτικα και κροκοδείλια δάκρυα οι έχοντες ευθύνες πρώην και νυν διοικούντες για την υποβάθμιση της περιοχής.
Οι έχοντες  τεράστιες πολιτικές και  διοικητικές ευθύνες  για την υποβάθμιση της περιοχής είναι καταγεγραμμένες στη τοπική δημοτική ιστορία.
Είναι οι  πρώην Δημοτικές αρχές του Δήμου Κεκροπίας – Παλαίρου, η πρώην Δημοτική αρχή Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας , και η νυν Δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Καθώς επίσης τα τοπικά συμβούλια  Παλαίρου και Πογωνιάς. Είμαι υπερήφανος για τον αγώνα που διεξάγω και θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ένταση.
Κατανοώ πλήρως τα προβλήματα των προσφύγων. Είναι θύματα της παγκοσμιοποίησης και του βάρβαρου κόσμου που μας περιβάλει. Η σχεδιαζόμενη όμως μεταφορά και εγκατάσταση τους στο κέντρο του  παραλιακού τόξου Παλαίρου- Πογωνιάς με βρίσκει ριζικά αντίθετο.
Δυστυχώς ο τόπος μας  με τη μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο. Στη περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της Αιτ/νιας τέτοιες δραστηριότητες δεν έχουν θέση. Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αρνητική θέση.