GAIA

GAIA

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αντιδράσεις για την παρουσία του Θ. Μουμουλίδη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων

«Ο υβριστής του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων «επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»!» επισημαίνει σε δήλωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος του Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης, μετά την γνωστοποίηση ότι ο καλλιτέχνης, που ήρθε σε αντιπαράθεση με την δημοτική αρχή του Π. Κατσούλη το 2013, πρόκειται να παρουσιάσει στο φετινό Φεστιβάλ Οινιαδών έργο που σκηνοθετεί.
Αναλυτικά η  δήλωση του κ. Καρατσόλη!
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως το φετινό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, ξεκινά με τον κοΘέμη Μουμουλίδη και τη Θεατρική του παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή....


Επειδή δυστυχώς σε αυτή τη χώρα διαθέτουμε «κοντή μνήμη», θέλω να θυμίσω πως εν λόγω «κύριος» – υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – άμεσα εμπλεκόμενος συχνά – πυκνά σε καυγάδες με πολιτικούς και δημοσιογράφους (προσφάτως απεκάλεσε δημοσιογράφο προβοκάτορα),  ήταν εκείνος που το 2013 στο 27ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, όταν δεν πέρασαν οι οικονομικοί εκβιασμοί και οι απειλές του για ματαίωση της παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου»εξύβρισε με το χειρότερο τρόπο τον ίδιο το θεσμό του Φεστιβάλ και τον αρχαιολογικό χώρο.

Συγκεκριμένα τότε, μεταξύ άλλων απαξιωτικών σχολίων, ανέφερε:
«θα με προβλημάτιζε το γεγονός, ότι οι Οινιάδες εξελίσσονται σε έναν χώρο που δεν ελκύει – πλέον- θεατές…Θα περίμενε κανείς να σας προβληματίζει το γεγονός πως ένας τόσο ιστορικός χώρος είναι, πανελλαδικά,  ο πλέον  ανοργάνωτος. Θα έπρεπε να σας προβληματίζει το γεγονός πως το κοινό, πέραν της οικονομικής κρίσης, σας έχει γυρίσει τις πλάτες, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί να είναι περισσότεροι από τους θεατές. Και βέβαια αναρωτηθείτε αν δικαιούσθε με παρόμοιες συμπεριφορές να διαχειρίζεστε έναν αρχαιολογικό χώρο».
Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά. Αντίστοιχα είχε συμπεριφερθεί τότε σε Χίο και Πρέβεζα, ενώ είχε φροντίσει 20 μέρες πριν, στα «μουλωχτά», να δώσει την ίδια παράσταση στο Αγρίνιο.
Τώρα, τρία χρόνια μετά, πως επιλέγει να δώσει παράσταση «σε έναν χώρο που δεν ελκύει – πλέον – θεατές.. και οι σκορπιοί είναι περισσότεροι από τους θεατές»;
Και το βασικότερο, πως η δημοτική αρχή εντάσσει στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων, έναν καταγεγραμμένο υβριστή και συκοφάντη του θεσμού και του αρχαιολογικού χώρου;
Ακόμη και αν υποθέσουμε πως δεν γνώριζε τι είχε συμβεί το 2013, έστω και τώρα οφείλει να επανορθώσει. Το πρόβλημα δεν είναι η ποιότητα και οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Αντιγόνη». Τιμούμε τη δουλειά τους, αλλά δεν μπορούμε να τιμήσουμε και να φιλοξενήσουμε το μάνατζερ – πολιτικό, ο οποίος στο όνομα του χρήματος απαξίωσε και καθύβρισε ένα αναγνωρισμένο θεσμό με τριακονταετή παρουσία.»