GAIA

GAIA

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Λαογραφικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου συνεχίζει τον… Γολγοθά του!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
 

Ο Λαογραφικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου συνεχίζει τον… Γολγοθά του!!!
Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι,
Μετά από τις εκλογές της 24ης Μαΐου 2014, ο Σύλλογός μας εξακολουθεί να παραμένει χωρίς Δ.Σ. Με τις προχθεσινές δικαστικές εξελίξεις (20/2/2015) είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε σχετικά. Σας ...
υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα των εκλογών γίναμε πρωταγωνιστές σκηνών που δεν συνάδουν με το ύφος και το ήθος του Συλλόγου μας. Τότε ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να δώσει την όποια εξήγηση στο σώμα αναφορικά με την απώλεια του χειρογράφου της πρωτότυπης απόφασης του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, την υπόθεση αυτή το απερχόμενο Δ.Σ. την παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη με την συναίνεση και του ιδίου, έκτοτε γίνονται οι σχετικές ανακρίσεις.
Τότε, λόγω της μεγάλης οχλαγωγίας, πραγματική ζούγκλα, ήταν αδύνατος ο έλεγχος της Γ.Σ. με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής να αποχωρήσει. Στο ψηφοδέλτιο που συντάχθηκε, με παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου, γράφτηκαν οι κες Καφφέ Βασιλική και Τσακμακλή Δέσποινα που ουδέποτε ήταν μέλη του Συλλόγου, άρθρο 4 του καταστατικού. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ο πλειοψηφών σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος καλεί στις 2/6/2014 τα δεκατρία μέλη του ψηφοδελτίου για την συγκρότηση του Δ.Σ. Επτά από τα δεκατρία μέλη υποβάλλουμε εγγράφως την παραίτηση μας δηλώνοντας ότι δεν συμφωνούμε με την διαδικασία ψηφοφορίας και εκλογής ατόμων που ουδέποτε ήταν μέλη του Συλλόγου και οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το Σύλλογο και δεν θα επιτρέψουμε να πάει στις καλένδες η υπόθεση του χειρογράφου.
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι, μετά από την πυρκαγιά, (5/6/2013) στο κτίριο που στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο, έγινε καταγραφή όλων των εκθεμάτων, συντάχθηκε οικονομική μελέτη από εμπειρογνώμονα που φέραμε από την Αθήνα και η ζημιά κοστολογήθηκε στα 38.125 χιλιάδες ευρώ, καταθέσαμε αγωγή αποζημίωσης με ημερομηνία εκδίκασης την 13/11/2014 η οποία ακυρώθηκε γιατί δεν υπήρχε Δ.Σ. Μετά από την «άρνηση» του τότε Δημάρχου για παραχώρηση κτιρίου που θα στέγαζε το Λαογραφικό Μουσείο, συμμετείχαμε με έγγραφό μας στην διαδικασία εκμίσθωσης του Νεοκλασικού κτιρίου που βρίσκεται απέναντι του Χρυσογελέικου και πετύχαμε χαμηλό μίσθωμα, δυστυχώς μετά τις εκλογές δεν υπήρχε Δ.Σ. και δεν υπογράφτηκε ποτέ το συμφωνητικό. Είχαμε, όπως κάθε χρόνο, προγραμματίσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ 2014» και μια εκδήλωση τον Οκτώβριο, δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί δεν υπήρχε Δ.Σ. Δεν κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το νέο έτος 2015 γιατί δεν υπήρχε Δ.Σ. Σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε την 189η Έξοδο του Μεσολογγίου, κορυφαίο γεγονός για την Πόλη μας, δεν μπορούσαμε να δηλώσαμε συμμετοχή στις Γιορτές Εξόδου γιατί δεν έχουμε Δ.Σ.
Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι,
Τον Οκτώβριο που μας πέρασε όλο το απερχόμενο Δ.Σ. πλην του κου Παπαδόπουλου αποφασίσαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή Διοίκηση με μόνο θέμα την επανάληψη των εκλογών, παρεμβαίνει ο κ. Παπαδόπουλος με «ακαταλαβίστικο» αίτημα και το Δικαστήριο απορρίπτει και τις δύο αιτήσεις. Επανερχόμαστε στο ίδιο Δικαστήριο με το ίδιο αίτημα, ξανά με παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου απορρίπτεται το αίτημά μας με σκεπτικό απόφασης, «… Σημειωτέον ότι το ανωτέρω αίτημα αποτέλεσε και αντικείμενο αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής, η οποία δε χορηγήθηκε κατά την κατάθεση αυτής, ενώ στην παρούσα δίκη δεν κλητεύθηκε άλλο πρόσωπο από τα εκλεγέντα, κατ΄άρ. 786 παρ. 2 ΚΠολΔ…».
Στην προηγούμενη αίτησή του ο κ. Παπαδόπουλος «φρόντισε» να χωρίσει το Σύλλογο σε ομάδες, δική του και του κ. Σιάσου, ντροπή! Επανερχόμαστε για τρίτη φορά στο ίδιο δικαστήριο, αυτή τη φορά με αιτούντα προσωρινής Διοίκησης, το Ίδρυμα Μαχαλιώτη (13/2/2015), ορίστηκε ημέρα συζήτησης η Παρασκευή 20/2/2015 . Μέσα από την δικογραφία της ημέρας αυτής γνωρίζουμε νέα παρέμβαση του κ. Παπαδόπουλου με αρ. 10/2015. Στην κύρια παρέμβαση του ο κ. Παπαδόπουλος παρουσιάζει εξαμελές «παράνομο καταστατικά» Δ.Σ. υπ. Αρ. 1η της 13/2/2015 πράξη του Συλλόγου, ίδια μέρα με την κατάθεση της νέας αίτησης για προσωρινή Διοίκηση! (θα διερευνηθεί η σκοπιμότητά του και η νομιμότητά του από τα αρμόδια Δικαστήρια), αντί επταμελές και δύο αναπληρωματικά μέλη, ως το καταστατικό ορίζει, με: Πρόεδρος Μπίσσας Λάμπρος, Αντιπρόεδρος Καφφέ Βασιλική, (ουδέποτε υπήρξε μέλος του Συλλόγου), Ταμίας Περικλέους- Στεργιάννη Ελπινίκη, Γραμματέας Τσακμακλή Δέσποινα, (ουδέποτε υπήρξε μέλος του Συλλόγου), Έφορος υλικού και Δημοσίων Σχέσεων Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος!, Έφορος κτιρίου Πετρονικολός Μιχαήλ.
Ο νέος Πρόεδρος! στέλνει πρόσκληση, στις 16/2/2015, αφού συγκροτήθηκε το Δ.Σ.(13/2/2015)! στους Χρ. Σιάσο, Θεοδ. Μυλωνά και Ελ. Πλακίδα και τους καλεί στις 19/2/2015!, παραμονή της δίκης για συμπλήρωση του Δ.Σ. Στη διαδικασία της δίκης απορρίφτηκε το νεοσυσταθέν(!) από τον κ. Παπαδόπουλο Δ.Σ. και αποφασίστηκε ο ορισμός προσωρινής Διοίκησης για τη διενέργεια νέων εκλογών, περιμένουμε την απόφαση.
Με οργή και θλίψη όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούμε τις «ύποπτες κινήσεις» του κ. Παπαδόπουλου και με αγανάκτηση λέμε, δεν είναι κρίμα αυτή η Πόλη να μην έχει το Λαογραφικό της Μουσείο, να μην απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας, τις τόσο όμορφες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, «ΠΛΕΥΡΩΝΙΑ» που έγιναν και θεσμός. Να βλέπουμε τα εκθέματα να «εγκαταλείπονται» στη φθορά του χρόνου… και πολλά από αυτά να «αργοπεθαίνουν», να έχουν αχρηστευθεί και να μην μπορούμε να τα στεγάσουμε σε νέο κτίριο. Να μην μπορούμε να χαρούμε τις ευχές του νέου έτους 2015, με την κοπή της βασιλόπιττας. Να μην μπορούμε να χαρούμε τις Γιορτές Εξόδου με τη συμμετοχή μας σ΄ αυτές, όπως κάθε χρόνο. Ήρθε η ώρα εσείς, αγαπητά μέλη και φίλοι, να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και να δείτε από κοντά το Γολγοθά που «ανεβαίνει» όλο αυτό το χρόνο ο Σύλλογός μας…
Το απερχόμενο Συμβούλιο (πλην κ. Παπαδόπουλου)