GAIA

GAIA

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Οι νέες συνθέσεις των Δημοτικών Αρχών… μηνύματα… αναζητήσεις…





Γράφει ο: Χρήστος Γερ. Σιάσος 
                     Καθηγητής

   Μετά από δύο χρόνια Καλλικρατικής Διοικήσεως  των Δήμων και με τον ερχομό του νέου έτους διαβάσαμε τις αποφάσεις των Δημάρχων του Νομού μας όπου σε ειδικές συνεδριάσεις αλλάζουν Αντιδημάρχους, Προέδρους Δ. Σ, Οργανισμών προκειμένου η Δημοτική Αρχή να πορευτεί…  μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ιουνίου 2014. 
       Άλλους Αντιδημάρχους, οι Δήμαρχοι, τους άλλαξαν γιατί έπρεπε να τους αλλάξουν, αυτοί ξέρουν… άλλους τους «έδιωξαν…» για λανθασμένες πράξεις και πολιτικές που ακολούθησαν τη διετία  που πέρασε και άλλοι έφυγαν από μόνοι τους γιατί δεν τα κατάφεραν και πάλι αυτοί ξέρουν…   
     Όμως, είδαμε και περιπτώσεις  που ο «βασιλιάς» να ξεγυμνώνεται και να παρασέρνει ολόκληρη την «ομάδα» και είτε από εγωισμό  είτε απόαλαζονεία  να συνεχίζει…

       ... απλά  «ντύνεται» από ντροπή μπροστά στους άλλους και αυτές τις θλιβερές καταστάσεις οι πολίτες ψηφοφόροι τις ονομάζουν υποκρισία, γιατί άλλα έχουν μέσα τους και άλλα δείχνουν... και όλα μαζί δείχνουν ψεύτικες συμπεριφορές σε βάρος του γενικού συνόλου και η απάντηση θα δοθεί  στην κάλπη του Ιουνίου 2014 που οι Πολίτες με τολμηρές αποφάσεις θα διώξουν τους ψεύτικους «βασιλιάδες». Να ευχηθούμε όμως κάθε επιτυχία μέχρι τότε για το καλό του τόπου μας.

     Αν και είναι πρώιμο να γίνεται κουβέντα, το 2013 θεωρείται προεκλογική χρονιά αφού οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2014. 
      Αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ότι γνωρίζαμε και συνηθίζαμε μέχρι τώρα και αναφέρομαι για την περίοδο από το 1982 μέχρι το 2012. 
      Ο δικομματισμός δεν υφίσταται πλέον και αυτό αναγκάζει τους αυτοδιοικητικούς να «ανασκουμπωθούν», τα «κομματικά χρίσματα» ανήκουν στο παρελθόν. 
       Οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να πορευτούν μόνοι τους η να αναζητήσουνανεπίσημη «κομματική στήριξη», σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμένοι… Στη δική μας περίπτωση οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα έχουμε πολλέςανακατατάξεις, επαναδραστηριοποιήσεις, συμμαχίες, γάμους, διαζύγια, λυκοφιλίες και συγχωροχάρτια…
          Ο υποψήφιος  Δήμαρχος  θα πρέπει  να είναι ακομμάτιστος  αυτός και ο συνδυασμός του, με βάσει τις αρχές του αείμνηστου Χρήστου Ευαγγελάτου, να έχει προσβάσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, να έχει αμιγή πολιτική πορεία χωρίς παρεκκλίσεις, αλλά να μπορεί να προσεγγίσει όλους τους αναποφάσιστους και απολίτικους από όποιο πολιτικό ρεύμα και αν προέρχονται... να μπορεί να συγκεντρώσει σε μια νύκτα όλα τα «ζωντανά στελέχη-κύτταρα»  του Δήμου του, αλλά να είναι και ικανός να «τραβήξει» κοντά του και την αφρόκρεμα των Συμπολιτών του,  να μην δέχεται βαρονίες … μηχανισμούς - ίντριγκες.

       Να είναι ηγέτης, με ήττα κεφαλαίο.  Ο κόσμος βαρέθηκε τους «σωτήρες».  Έχει ανάγκη να στηριχθεί πλέον σε ανθρώπους που είναι αποτελεσματικοί, πονάνε την Πόλη τους, τους διακρίνει δε συνέπεια και μετριοπάθεια. 
       Ζητούμενο επίσης για τους νέους ηγέτες μας είναι η πίστη στους θεσμούς  της Εκκλησίας, της Πατρίδας, της Οικογένειας. Να έχει κριθή  και να έχεικαταξιωθεί  για την προσφορά του στον τόπο του  στην τοπική κοινωνία, στην διαδρομή του από την Πόλη.  
     Να είναι υπόδειγμα ήθους, να ασκεί τα καθήκοντά του με ανιδιοτέλεια και να γνωρίζει  από διοίκηση. Είναι ευκαιρία σε αυτές τις εποχές που διανύουμε, οι συμπολίτες μας  να απαντήσουν με την επιλογή και τη στήριξη τους σε ανθρώπους που μπορούν να ξεφύγουν από παρεούλες, να διαγράψουν παλαιές μικροπολιτικές, για το καλό της Πόλης μας. 
        Να γίνει αρωγός και συνοδοιπόρος μας  για μια κοινή Δημοτική προσπάθεια με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, την προοπτική και την ανάπτυξη του τόπου μας και τη διεκδίκηση μιας καλύτερης τύχης στο νέο μας Δήμο  με την πόρτα του γραφείο του  πάντα ανοικτή στον απλό ΔημότηΝα είναι χρήσιμος  και δημιουργικός, πιστός σε ιδέες, αξίες και ιδανικά.