GAIA

GAIA

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση μεθοδεύει το κλείσιμο του ΤΕΙ;;;; Όλη η πρόταση του ΤΕΙ δια … διαρροής.


Μπορεί να πέρασαν 40 μέρες αφότου η Συνέλευση του ΤΕΙ Μεσολογγίου συζήτησε και κατέληξε στην πρόταση του στα πλαίσια της διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Αθηνά», ωστόσο αυτή ήρθε στη δημοσιότητα  όχι δια της επισήμου οδού, αλλά διαρρέοντάς την αναγνώστης των site.
Έτσι την έλαβε και το agrinionews.gr, λαμβάνοντας όμως και την επισήμανση πως η πρόταση μεθοδεύει το κλείσιμο του ΤΕΙ.
Το agrinionews.gr δεν δύναται να  επιβεβαιώσει πως προκύπτει αυτή η πρόθεση ωστόσο δημοσιέυει τα κύρια μέρη της απόφασης-πρότασης που φιλοδοξεί να οδηγήσει το ΤΕΙ στην επόμενη μέρα του νέου χάρτη στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευση λοιπόν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του τμήματος Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων (Μ.Υ.Π.) του Τ.Ε.Ι.Μ. για την ένταξή του από τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στην οποία ανήκει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.ΤΕ.Φ.) του ΤΕΙ Μεσολογγίου από κοινού με το τμήμα Αυτοματισμού.
Υπέρ της πρότασης ψήφισε η Προϊσταμένη του τμήματοε Μ.Υ.Π. κα Λιάπα – Τσακαλίδη Αγλαΐα, λευκό ψήφισε ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας – Γεωπονίας κ.Βιδάλης Κοσμάς. Τα υπόλοιπα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΙ καταψήφισαν την πρόταση θεωρώντας την μη βιώσιμη όποτε η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.
Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ.Χούσης Γεώργιος εισηγήθηκε και ο πρόεδρος έθεσε προς ψήφιση την πρόταση για τη «Μετονομασία του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης σε τμήμα Εφαρμοσμένης Υδροβιολογίας».Υπέρ της πρότασης ψήφισαν μέλη της Συνέλευσης οι κκ. Χώτας Γεώργιος, Κούγιας Ιωάννης, Βασιλειάδης Βασίλειος και ο εκπρόσωπος Ε.Τ.Π. κ. Βλάχος Νικόλαος. Τα υπόλοιπα μέλη της Συνέλευσης καταψήφισαν την πρόταση οπότε αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

«Το τμήμα να μείνει στη Ναύπακτο»
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος ΘΘΕ.Κ.Α. την οποία εισηγήθηκε ο προϊστάμενος του Καπότης Γεώργιος για τη μεταφορά του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων & Δικτύων (παράρτημα Ναυπάκτου) στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα πλαίσια της περιστολής δαπανών και ορθολογικής κατανομής τους.
Τα υπόλοιπα μέλη της Συνέλευσης ΤΕΙ ψήφισαν να παραμείνει το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων & Δικτύων (ΤΕΣΥΔ) στη Ναύπακτο «λόγω των αξιόλογων ακαδημαϊκών του επιδόσεων, όπως η λειτουργία του πρώτου αυτόνομου μεταπτυχιακού του ΤΕΙ από το τμήμα αυτό». Συνεκτιμήθηκε η μεγάλη μείωση του ενοικίου που έχει επιτευχθεί και θα ισχύσει από την 1-1-2013 (από 231.000 ευρώ αρχικά σε 149.000 ευρώ) και η πρόσφατη – παραχώρηση από το Δήμο Ναυπάκτου στεγασμένου χώρου για τη λειτουργία του μεταπτυχιακού. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να ενταχθούν οι προσπάθειες για τη μόνιμη λύση του στεγαστικού προβλήματος, στην κατεύθυνση της διαγραφόμενης εξέλιξης για την καταχώρηση από την περιφέρεια οικοπέδου 6 στρεμμάτων. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διατήρηση του παραρτήματος στη Ναύπακτο .
Τέθηκε παράλληλα ψηφοφορία η πρόταση για τα τμήματα της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου: Λογιστικής, Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (ΔΙ.Κ.Σ.Ε.Ο.), Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία (Ε.Π.Δ.Ο.) να παραμείνουν ως έχουν: Το τμήμα Λογιστικής διότι είναι με το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης (ΥΔ.Α.Δ) από τα παλαιότερα τμήματα του ΤΕΙ αφού λειτουργεί επιτυχώς από το 1981 με σταθερά μεγάλο ετήσιο αριθμό εισαγομένων. Το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (ΔΙ.Κ.Σ.Ε.Ο.) λόγω του ότι είναι το μοναδικό με το συγκεκριμένο σύγχρονο αντικείμενο σπουδών, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των εισακτέων και έχει την υψηλότερη βάση από τα τμήματα του ΤΕΙ. Το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία (Ε.Π.Δ.Ο.) είναι το πρώτο τμήμα με το αντικείμενο αυτό, αποτέλεσε το πρότυπο για τη δημιουργία παρεμφερών από άλλα ΤΕΙ λειτουργεί με μεγάλο αριθμό ενεργών φοιτητών με επιτυχείς ανερχόμενες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τέλος τέθηκε σε ψηφοφορία η κατάργηση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικών Αγωγής η οποία ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα.



agrinionews.gr