GAIA

GAIA

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πήγαν να κάνουν …καισαρική στο κεφάλι νεογέννητου



 
Καταστάσεις που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στη μαιευτική κλινική του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.
Ζευγάρι επέλεξε τη συγκεκριμένη κλινική για τη γέννηση του παιδιού του .Ο τοκετός έγινε με καισαρική και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της κλινικής στους ευτυχείς γονείς όλα πήγαν καλά.
Ωστόσο από την ημέρα γέννησης του παιδιού.... έως την ημέρα που οι γονείς το παρέλαβαν πέρασαν αρκετά εικοσιτετράωρα γεγονός που αποδόθηκε στην ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας του βρέφους για προληπτικούς λόγους.
Το ζευγάρι περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη την ημέρα που για πρώτη φορά πήρε το βρέφος στα χέρια του, καθώς στο μέτωπο του το παιδί έφερε μια περίεργη ουλή.
Στα αλλεπάλληλα ερωτήματα για το τι προκάλεσε αυτή την «ουλή» στο κεφάλι του βρέφους οι αρμόδιοι της κλινικής δεν έδιναν πιστικιές απαντήσεις,, ως που κάτω από την πίεση των γονέων και των συγγενών τους αποκαλύφθηκε, πως κατά την στιγμή που έγινε στην μητέρα η τομή για να γεννήσει με καισαρική, το χειρουργικό νυστέρι «πήρε» και το μέτωπο του παιδιού.
Τα πιο …ωραία συνέβησαν όταν η μητέρα και το νεογέννητο πήραν εξιτήριο, με τους γονείς να επιδεικνύουν τα «κατορθώματα» των γιατρών στο μέτωπο του παιδιού τους σε όποιον βρισκόταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου.