GAIA

GAIA

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για το νέο νοσοκομείο.

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γ.Γ  Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΔΕΠΙΝ, Τ. Αποστολόπουλου για υγειονομικά ζητήματα. Έμφαση δόθηκε στο θέμα του 4ου ορόφου του νέου νοσοκομείου Αγρινίου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Πάτρα, παρουσία του κ. Αποστολόπολου, της διοίκησης της ΔΕΠΑΝΟΜ, της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του προέδρου του νοσοκομείου Αγρινίου και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
Αντικείμενο της σύσκεψης, ήταν η πορεία εκτέλεσης του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του έργου και συγκεκριμένα η πορεία του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό, η σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, που θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΑ και τέλος του θέμα της του 4ου ορόφου, που ήταν και αυτό που παρουσίασε  το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΠΑΝΟΜ, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, ώστε το έργο της προσθήκης του 4ου ορόφου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και να λάβει έγκριση καταρχήν από την Διαχειριστική Αρχή της υπερπεριφέρειας.
Οι αρμόδιοι της ΔΕΠΑΝΟΜ, έδωσαν τις σχετικές λεπτομέρειες προς τον κ. Αποστολόπουλο, για τις οποίες είναι ενημερωμένο και το αρμόδιο Υπουργείο και ο Γ.Γ.  αναμένεται να δώσει την απάντησή του, μετά από συνεργασία που θα έχει σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης ,  ώστε το έργο να προχωρήσει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αφού, είναι ευνόητο πως δύσκολα θα εξευρεθούν κρατικοί πόροι για τον σκοπό αυτό. Το έργο  έχει προϋπολογισμό περίπου 2 εκατομ. ευρώ και το ΕΣΠΑ είναι η μόνη ελπίδα για να εκτελεστεί.
Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση και για τα συνοδά έργα, στα οποία σημαντικός είναι ο ρόλος της ΔΕΥΑΑ.

H ανακοίνωση της Υπερπεριφέρειας.

Η λειτουργία των υγειονομικών μονάδων και οι εκκρεμότητες σε θέματα υποδομών υγείας απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τάσο Αποστολόπουλο, συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Γκούμας, οι Υποδιοικητές κ. κ. Ιωάννης Λαουδιάς και Κώστας Πατσιαλός, ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιάννης Μπίνας, ο Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων κ. Κωνσταντίνος Καπελώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ίδιας Επιχείρησης κ. Ιωάννης Φωτάκης, ο Διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Μπαράκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου κ. Γιώργος Ζαμπάρας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Παρών στο πρώτο μέρος της σύσκεψης ήταν και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιερόθεος, ο οποίος έθεσε υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα την πρόοδο των προνοιακών πρωτοβουλιών που συντονίζει.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε προσπάθεια απεικόνισης της επικρατούσης κατάστασης στο νοσοκομειακό δίκτυο που βρίσκεται στο χώρο ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ έγινε εξειδικευμένη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης έργων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης έγινε ουσιαστικός διάλογος για τη χάραξη κατευθυντήριων γραμμών που θα διέπουν την δημιουργία και λειτουργία δομών και υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Γκούμας σημείωσε ότι πρέπει να αποσαφηνιστούν πτυχές του υγειονομικού χάρτη με κριτήρια τη λειτουργικότητα και την ορθολογική κατανομή πόρων. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι κάθε εκπονούμενος σχεδιασμός οφείλει να αφορά το σύνολο της Περιφέρειας.