GAIA

GAIA

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε το κέντρο μας τους μαθητές του 1ου  δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, συνοδευόμενους από τον διευθυντή τους κ. Κωστόπουλο Βασίλειο, του Κέντρου, του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της ΕΛΕΠΑΠ. Τους μαθητές συνόδευσαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί και οι θεραπευτές   τους.
Η Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/.ΝΙΑΣ  κ. Λαμπρινή Κολοβού υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕ.Α  τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το σημαντικό που θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας είναι ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά έτσι κι αλλιώς  όλοι είμαστε διαφορετικοί.
Ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, στους εμψυχωτές και τους συντελεστές των  εργαστηρίων ζωγραφικής, κατασκευών- θεατρικού παιχνιδιού και μουσικής καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία.
Η φιλοξενία διήρκησε μέχρι το μεσημέρι και όλα τα παιδιά έδωσαν ένα μάθημα συνύπαρξης. Κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου έδειξαν πραγματικά πως  να συμπεριφέρονται ισότιμα βοηθώντας τα παιδιά με αναπηρία  όπως θα βοηθούσαν κάθε άλλο φίλο τους.
Όλοι οι μαθητές βιώσαν τη χαρά με τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι και αφού ζωγράφισαν, τραγούδησαν, δημιούργησαν  και έπαιξαν, πήραν  τις κατασκευές τους στο σπίτι. Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού  Σχολείου μοίρασαν ευχές στους νέους φίλους τους δίνοντας ευχετήριες  κάρτες , τις οποίες  ζωγράφισαν τα ίδια, προτρέποντάς τους να χαμογελούν και να περάσουν ένα όμορφο Καλοκαίρι.
Προσκαλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία της Αιτ/νίας να μιμηθούν την ενέργεια των σχολείων αυτών με την υπόσχεση ότι το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  θα έχει πάντα όλη τη διάθεση φιλοξενίας.
                                                          

               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                               ΚΟΛΟΒΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ