GAIA

GAIA

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΚΑΤ Ο ΑΡΙΧΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Εσπευσμένα στην Αθήνα από το Αγρίνιο μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο Αρχιεπίσκοπος, τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι, όταν γλίστρησε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας, ενώ εισέρχονταν σε αυτήν, υπό καταρρακτώδη βροχή, στις 6:30 το απόγευμα.
Αμέσως, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως υπέστη διπολικό κάταγμα κνήμης στο αριστερό πόδι  και έπρεπε να χειρουργηθεί.
Πρόκειται για μια απλή επέμβαση, που μπορούσε να γίνει και στο Αγρίνιο, αλλά ο Ιερώνυμος, προβληματίστηκε σχετικά με την παραμονή του στο Αγρίνιο για την ανάρρωση του κι έτσι εξέφρασε την επιθυμία να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, από την πρώτη στιγμή ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου, ενώ  πλήρης ομάδα γιατρών παρακολουθούσε την πορεία της υγείας του.
Να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος, είχε σπάσει το δεξί του πόδι, σε περιοδεία του στην Καλαμάτα.
Ο Ιερώνυμος ήταν νηφάλιος και ευδιάθετος και δέχθηκε αρκετές επισκέψεις, αφού μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χριστόφορο, στο νοσοκομείο έσπευσαν αμέσως, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος, και οι Ιεράρχες που βρίσκονταν στο Αγρίνιο για τις εκδηλώσεις.
Έπειτα από συνεννόηση του ΕΚΑΒ ελικόπτερο Super Puma, έφυγε από την Ελευσίνα για να παραλάβει τον Αρχιεπίσκοπο από τη στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου.
Στις 9:20 το ασθενοφόρο που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο, αναχώρησε από το νοσοκομείο και στις 9:45 ο Μακαριότατος, επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο για να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Δείτε στο VIDEO που ακολουθεί, πλάνα από την παραμονή του Αρχιεπισκόπου που και την διακομιδή του από το νοσοκομείο του Αγρινίου στο αεροδρόμιο.