GAIA

GAIA

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πρωτοβουλία Νίκου Σολδάτου να χαρακτηριστεί «Αισθητικό Δάσος», το Δάσος "Φαγιά" στην Πάλαιρο

 


Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος ανέλαβε πρωτοβουλία και ζητά από την πολιτεία, να χαρακτηριστεί «Αισθητικό Δάσος», το Δάσος "Φαγιά" στην Πάλαιρο λόγω της ιδιαίτερης αισθητικής και οικολογικής σημασίαςΤο δρυοδάσος "Φαγιά"  είναι ένας φυσικός πόρος ανεκτίμητης περιβαλλοντικής κοινωνικής και αισθητικής αξίας αφού πρόκειται για δασικό οικοσύστημα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με οικολογική αξία και σημαντικότατη οικολογική φυσιογνωμία. 

Με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία (Αγροτικήs. Ανάπτυξηs, Δ/νση Δασών, κ.α.) ο Δήμαρχος Νίκος Σολδάτος αναφέρει ότι πρέπει να χαρακτηριστεί το δάσος της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου  του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ως αισθητικό, ούτως ώστε να προστατεύεται η πανίδα, η χλωρίδα και η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
Σε συνέχεια  της ανωτέρω σχετικής αιτήσεως παρακαλούμε  για την προώθηση του θέματος για τον χαρακτηρισμό του δάσους  στην περιοχή  «Φαγιάς» της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου  του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ως αισθητικό.
Πρόκειται για το δασικό οικοσύστημα ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με οικολογική και αναψυχική αξία και σημαντικότατη οικολογική φυσιογνωμία.
Όπως γνωρίζετε τα αισθητικά δάση προβλέπονται από τον Ν. 996/1976 που αποτελεί μέρος του Ν.  86/1969 «περί δασικού κώδικος». 
Συνημμένα  σας υποβάλλουμε  σύντομη  περιγραφή εμπλουτισμένη και με ιστορικά στοιχεία  της περιοχής που καλύπτει το δρυόδασος.
 Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ