GAIA

GAIA

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

“Καλλικράτης” στις ΔΟΥ της Αιτ/νίας

Κατατέθηκε η πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Οικονομικών, για τον "Καλλικράτη" στις Εφορίες της χώρας. Η πρόταση για την Αιτωλ/νία, είναι για μια ΔΟΥ στο Μεσολόγγι, αλλά το θέμα εξετάζεται.
Στην έκθεση,  αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση και προτείνεται  μια Δ.Ο.Υ σε κάθε έδρα νομού και πιο συγκεκριμένα για την Αιτωλοακαρνανία αυτή προβλέπεται να είναι στο Μεσολόγγι.
Ανάλογες προτάσεις υπάρχουν και για άλλους νομούς με ιδιαιτερότητες και "δίπολα" (Εκτός από Αγρίνιο - Μεσολόγγι, Θήβα - Λειβαδιά, Αργος - Ναύπλιο, Κοζάνη - Πτολεμαΐδα, Πάτρα - Αίγιο  κλπ) και εκεί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, να υπάρχουν αλλαγές επί των προτάσεων της Επιτροπής.
Την τελική απόφαση θα την έχει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που προς το παρόν βέβαια, ασχολείται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Οικονομίας, οπότε η όποια εξέλιξη, θα υπάρξει τους επόμενους μήνες.
Ήδη πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η ηγεσία του Υπουργείου, βλέπει θετικά τις ιδιαιτερότητες αυτές και στην Αιτωλ/νία, πιθανότατα θα μείνουν δυο ΔΟΥ.
Στο μεσοδιάστημα όμως, οι μικρές ΔΟΥ θα κλείσουν και θεωρείται βέβαιο του λουκέτο σε αυτή του Θέρμου, του Αστακού κλπ.