GAIA

GAIA

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στη Ματαράγκα συλλέγουν ελαιόλαδο για καλό σκοπό


Οι σχολικές κοινότητες του Γυμνασίου και του Λυκείου Ματαράγκας έχουν δρομολογήσει από κοινού μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης
Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας αναζήτησαν τρόπο να αντιδράσουν και να ενισχύσουν την πλέον ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα παιδιά που βρίσκονται στεγασμένα σε ιδρύματα κοινής ωφέλειας.
Οργάνωσαν λοιπόν από τον Οκτώβριο του 2012 ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και συλλογής ποσοτήτων ελαιολάδου φετινής εσοδείας, το οποίο απευθύνεται στους ντόπιους παραγωγούς και τους καλεί να συμμετάσχουν προαιρετικά. Οι προσφερόμενες ποσότητες ελαιολάδου θα συγκεντρωθούν και θα συσκευαστούν από εθελοντές γονείς, καθηγητές και μαθητές στα κατά τόπους ελαιοτριβεία, προκειμένου να προωθηθούν σε ιδρύματα προστασίας της παιδικής ηλικίας που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον. Οι παραδόσεις ποσοτήτων υπολογίζεται να αρχίσουν από το νέο έτος, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των φορέων.
Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από πολλούς ντόπιους παραγωγούς και έχουν εξασφαλιστεί δοχεία αποθήκευσης μετά από σχετική προσφορά της Μεταλλοπλαστικής Αγρινίου. Επίσης έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ποικίλους φορείς για χορηγία της προσπάθειάς μας.
http://ait.athena.net.gr