GAIA

GAIA

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εξελίξεις για την περιμετρική της Μακρυνείας



Χωρίς αίτια συγκρούσεων και σε χαμηλούς τόνους κύλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγρινίου. Μόνη περίπτωση όπου τα αίματα άναψαν ήταν όταν υπήρξε διαφωνία για το αν το νηπιαγωγείο της Καψοράχης που έχει τρία χρόνια χωρίς παιδιά πρέπει να κλείσει! Υπήρξε η άποψη από την πλειοψηφία ότι πρέπει να δεχτούμε την πραγματικότητα, ενώ η μείζων μειοψηφία διαφώνησε καθώς υπάρχει ένα ψήφισμα του τοπικού Συμβουλίου της περιοχής που δεν θέλει το οριστικό κλείσιμο. Ακούστηκε η έκφραση “δεν κοστίζει τίποτε να είναι ανοικτό”, αλλά είναι απορίας άξιο πως μπορεί να είναι ανοικτό ένα…κλειστό σχολείο χωρίς να κοστίζει τίποτε!
Κατά τα λοιπά, θέματα όπως κάποιες επί μέρους αλλαγές
στις σχολικές επιτροπές και αλλαγές στην προγραμματική σύμβαση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο -που αφορούν στους τρόπους χρηματοδότησης- πέρασαν ομόφωνα γιατί αφορούσαν σε ερμηνευτικές εγκυκλίους του νόμου. Σε μια περίπτωση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και τα δυο μέρη της αντιπολίτευση ψήφισαν αρνητικά και το θέμα πέρασε με τις ψήφους της πλειοωηφίας.
Ενδιαφέρον υπήρξε από την πρόταση για την αποδοχή των μελετών που αφορούν στις μελέτες για το έργο της παράταξης της Μακρυνείας. Η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησε όχι για το έργο αλλά για το ότι έγιναν 7 μελέτες από ιδιώτες. Ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε ότι δεν γινόταν διαφορετικά και ότι θα ήταν ο πρώτος που θα ανέθετε αυτές τις μελέτες στις υπηρεσίες του δήμου αν γινόταν. Σε ότι αφορά αυτό το θέμα η Πανδημοτική Πρωτοβουλία δήλωσε ότι απέχει (εκτός από έναν δημοτικό σύμβουλό της που ψήφισε θετικά)αλλά δεν αντιτίθεται στο έργο “που το περιμένουμε 20 χρόνια” όπως ανέφερε ο κ. Καζαντζής. Όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός πρόκειται για μεγάλο έργο που αφορά σε δρόμο μήκους 16 χιλιομέτρων, κόστους περίπου 10 εκτομμυρίων και που, όπως είπε, είναι σε καλό δρόμο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Ο δρόμος αναμένεται να παρακάμπτει όλα τα χωριά της Μακρυνείας,  που σήμερα έχουν μεγάλα κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα, ξεκινώντας από το Ζευγαράκι και φτάνοντας μέχρι το Δαφνιά.