GAIA

GAIA

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια



Συναντήθηκαν με Κατσιφάρα
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στις 16:00 στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τη συμμετοχή των προέδρων των συλλόγων εργαζομένων στην περιφέρεια και των τριών περιφερειακών ενοτήτων (Αιτωλοακαρνανία – Αχαΐα – Ηλεία).
Οι πρόεδροι προσήλθαν σε αυτή την έκτακτη σύσκεψη θορυβημένοι για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα απολύσεων υπαλλήλων μετά την πρόσφατη κατάργηση οργανικών θέσεων σε δήμους και περιφέρειες της χώρα,όμως συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα δεν πάρθηκαν.........

Oι πληροφορίες κάνουν λόγο για  ενδεχόμενο απολύσεων  υπαλλήλων όπως αυτές προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται  τα μεσάνυχτα στη βουλή.Πάντως αν γίνει ,σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews ο αριθμός θα είναι μικρός και θα πρόκειται για υπαλήλλους Υ.Ε και Δ.Ε που προσλήφθησαν εκτος ΑΣΕΠ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εξετάσαμε από κοινού τις επιπτώσεις των μέτρων στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας που διανύει τα πρώτα του βήματα, όπως και τις συνέπειες τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα. Οι αλλαγές είναι πράγματι εφιαλτικές.Η Αυτοδιοίκηση πλήττεται, με τις κάθετες περικοπές πόρων, τη μείωση και τη θεσμική απαξίωσή της, καθώς και την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Μα, πριν απ’ όλα πλήττεται η ίδια η κοινωνία μας, τα ασθενέστερα στρώματα.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα άδικα, οριζόντια και βαθιά αντικοινωνικά μέτρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση.Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά.Είμαστε ενάντια στις εφιαλτικές αλλαγές, στα εργασιακά που προμηνύουν μπαράζ απολύσεων και πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.
Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ακούσει τον παλμό της κοινωνίας και να πάρει πίσω τα μέτρα εκείνα που πλήττουν για μια ακόμα φορά τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».