GAIA

GAIA

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια μεταστέγασης του νέου Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου.



Τα εγκαίνια μεταστέγασης του νέου Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου πραγματοποίησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. ΣΙΑΜΟΣ Ιωάννης. 

Το νέο οίκημα του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας εγκαινίασε χθες, 23 Νοεμβρίου 2012, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. ΣΙΑΜΟΣ Ιωάννης, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Αστυνομικού Διευθυντή κ. ΤΣΑΚΑΡΔΑΝΟΥ Δημητρίου ενώ στη τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. ΣΙΑΜΟΣ Ιωάννης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβάθμισης που καταβάλλεται για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και μεταξύ άλλων ανέφερε: « Στόχος μας είναι, οι εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών, να είναι σύγχρονες και λειτουργικές, να πληρούν τεχνικά όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές, να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, καθώς και προϋποθέσεις ταχύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες. Το νέο αυτό κτίριο πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις ».
Παράλληλα ευχαρίστησε τους φορείς και τους αστυνομικούς που συνέβαλλαν στη μεταστέγαση του Τμήματος λέγοντας μεταξύ άλλων: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Θέρμου και την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας για τη συνδρομή τους καθ’ όλη τη διάρκεια μεταστέγασης του Τμήματος, καθώς επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέβαλαν ουσιαστικά στον άμεσο σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ».
Στην τελετή των εγκαινίων επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ Αντωνόπουλος Βασίλειος, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Πορφύρης Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός Παύλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αποστολοπουλος Ανδρέας,  ο Αναπληρωτές Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ακαρνανίας και Αιτωλίας Αστυνομικοί Διευθυντές  Τσολκας Φώτιος και Πιστιολης Νικολαος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Απόστρατοι Αξιωματικοί, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, πολίτες της περιοχής καθώς και το αστυνομικό προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου.
Μετά την τελετή εγκαινίων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος κ. ΣΙΑΜΟΣ Ιωάννης παρέθεσε μικρή δεξίωση στο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος.
Το νέο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου βρίσκεται στο Θερμό Αιτωλοακαρνανίας και εδρεύει μέσα σε ανακαινισμένο ισόγειο κτίριο με υπόγειο, συνολικού εμβαδού 300 τ.μ. περίπου και διαθέτει, εκτός από τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους της Αστυνομικής Υπηρεσίας, κοιτώνες, κουζίνα, αυτόνομη θέρμανση και ψύξη, έξοδο κινδύνου καθώς και είσοδο και χώρους υγιεινής για Α.με.Α.
Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι στο νέο Αστυνομικό Τμήμα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος στον όποιο εκτίθενται αντικείμενα, στολές και βιβλία που αντικατοπτρίζουν κομμάτια της Ιστορίας του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου τα τελευταία ογδόντα χρόνια περίπου.