GAIA

GAIA

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το κράτος "δολοφονεί" για δεύτερη φορά τα δύο βρέφη που παραμένουν άταφα στο νεκροτομείο του Ρίου

0mora01
Νομικά κωλύμματα...δεν επιτρέπουν την ταφή τους
Το κράτος δολοφονεί για δεύτερη φορά μετά τους φυσικούς αυτουργούς, τα δύο βρέφη που εξακολουθούν να παραμένουν άταφα στα ψυγεία του Νεκροτομείου του ΠΠΝΠ.
Οι σοροί των τριών μηνών και τριών ημερών αντίστοιχα βρεφών από το Αλεποχώρι και από τα Λεχαινά που δολοφονήθηκαν από τις μητέρες τους, δεν είναι εφικτό να ταφούν εξ αιτίας...
νομικών κωλυμάτων τα οποία ουδείς κρατικός λειτουργός δεν κινείται αυτεπάγγελτα για να επιλύσει.
Και ποιός είναι ο λόγος; Οι μητέρες των δύο βρεφών είναι προφυλακισμένες και λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεν είναι σε θέση να βάλουν υπογραφή για την ταφή τους.
Και το χειρότερο: Στην περίπτωση του βρέφους από το Αλεποχώρι ο πατέρας αρνείται να υπογράψει αφού δεν το αναγνωρίζει ως δικό του παιδί.
Στην δε περίπτωση των Λεχαινών δεν είνα ιγνωστός ο πατέρας του βρέφους.
Σύμφωνα με το thebest.gr, για το θέμα έχει ενδιαφερθεί προσωπικά και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, πλην όμως φαίνεται οτι οι προσπάθειές του προσέκρουσαν στα νομικά κωλύμματα.
Παράλληλα πρωτοβουλίες για την ταφή των βρεφών έχουν αναλάβει και Πατρινοί, επιδιώκοντας άμεσα ή έμμεσα επαφή με τους Εισαγγελείς των Φυλακών όπου κρατούνται οι μητέρες τους. Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
thebest.gr