GAIA

GAIA

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πυροπροστασία: ενημερωτική εκδήλωση στη Γαβαλού

geg-emak
Καταρριχήσεις, κατάσβεση πυρκαγιάς… ακόμη και ερπυστιοφόρο πυροσβεστικό όχημα θα περιλαμβάνει η ενημερωτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα αυτή την Παρασκευή στις 11 το πρωί στη Γαβαλού της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου....

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των Γυμνασίων της Μακρυνείας θα ενημερωθούν εκτενώς και στην πράξη από τους πυροσβέστες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και για την πρόληψη εμφάνισης της. Στον χώρο μάλιστα θα στηθούν και ενημερωτικά περίπτερα από Πυροσβεστική και Αστυνομία, που με έντυπο υλικό θα ενημερώνουν τους μαθητές.
Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς από τους πυροσβέστες, αλλά και επίδειξη καταρρίχισης από άνδρες της ΕΜΑΚ. Στον χώρο θα βρίσκονται και Πυροσβεστικά οχήματα  των εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών Γαβαλούς και Παραβόλας.
Αξιοσημείωτη βέβαια θα είναι και η παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος και έλκει την καταγωγή του από τη Μακρυνεία και συγκεκριμένα από τη Γαβαλού. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π.Μοσχολιός.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναλυτικά την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, εκδήλωση διοργανώνουν οι ροταριανοί όμιλοι  Πάτρας – Γέφυρας και Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών  Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν τις πυρκαγιές στο δάσος, στο σπίτι, στο σχολείο, την ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, το αυτοκίνητο και το γεωργικό μηχάνημα και στα μέτρα πρόληψης –  προστασίας  που πρέπει να γνωρίζει κάθε παιδί.
Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση ενηλίκων για την πυροπροστασία στην οικιακή κουζίνα και λοιπά συναφή θέματα.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 09:00 – 10:15
Γυμνάσιο Γαβαλούς
10:15 – 11:30
Δημοτικά Σχολεία Παπαδατών Γραμματικούς & Αγ. Ανδρέα
 11:30 – 12:30
Δημοτικά Σχολεία  Γαβαλούς & Ζευγαρακίου
 12:30 – 13:15
 Ενημέρωση ενηλίκων – Συζήτηση