GAIA

GAIA

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Για όλα φταίει ο Σύριζα – Put the blame on Syriza !!!

Όπως γράψαμε παλιότερα, ο δρόμος της ανάπτυξης περνάει από τα νεκροταφεία.
13 χρονώ κορίτσι νεκρό. Κομμένο ρεύμα, μάνα σε απόγνωση, κρύο, κορίτσι που έπρεπε…

κάπως να ζεσταθεί.
Το τέντεξ των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει τρελαθεί: 323 δις χρέους, 30% ανεργία, 30% των Ελλήνων θα φτάσουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Φτωχοποίηση, εξαθλίωση, απόγνωση και τσάμπα μαγκάλια που θα λεγε και ο Βενιζέλος.

Του Πέτρου Αργυρίου

Πέρσι άλλοι τρεις φοιτητές ψοφήσαν από μαγκάλι. Μόνο μαλάκες που δεν τους είπανε οι κυβερνητικοί.
Φυσικά: μέριμνα μιας κυβέρνησης είναι να ληστεύει το λαό για να κρατά τις τράπεζες ανοιχτές.
Το λεγε και ο Σερίφης του Νότινχαμ στον Ρομπέν των Δασών: είσαι αλήτης και δημιουργείς πολιτική αστάθεια. Τα ίδια λέγαν και για τους κλέφτες επί τουρκοκρατίας. Άλλο που ο λαός τους κατέγραψε ως ήρωες της επανάστασης του 21.
Επανάσταση; Πιπέρι στο στόμα μου.
Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Μόνο η εξουσία έχει το απόλυτο προνόμιο της κλοπής.
Ο Κεδικ Ογλού κατηγόρησε το Σύριζα για «πολιτική εκμετάλλευση» του συμβάντος.
Φυσικά: κάθε φορά που η κυβέρνηση σκοτώνει κάποιον να σου τα περί αντιμνημονιακών συνεπειών και πολιτικής ανευθυνότητας.
Δε θέλω Ου. Ούτε ου φονεύσεις ούτε ου κλέψεις:
Κάθε εξουσία έχει το απόλυτο προνόμιο να σκοτώνει. Ατομικά, ομαδικά, έμμεσα, άμεσα,όπως γουστάρει.
Ρωτήστε τον Αδόλφο. Ρωτήστε τον πατερούλη Ιωσήφ. Θα σας το επιβεβαιώσουν: ‘Έχουμε το απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου.
Νεκρή και η δασκαλίτσα στη Ρόδο. Νεκρή και η γυναικούλα στο Άργος.
Θα μου πείτε και τι με αυτό; Τι φαιδρό επιχείρημα είναι αυτό κε Αργυρίου; Οι θεομηνίες δεν προβλέπονται στο μνημόνιο. Γιατί λαϊκίζετε;
Σωστά: δουλειά της κυβέρνησης είναι να φτιάξει ένα μικρό και ευέλικτο κράτος: τόσο σμικρό ώστε να μην κάνει ούτε για τσίμπλα στο μάτι των ολιγαρχών. Και τόσο ευέλικτο ώστε να αποφεύγει τις κατάρες τις φοβέρες και τα γιαούρτια των εκατομμυρίων θυμάτων του.
Φυσικά ακόμη και «κλασσικοί» φιλελεύθεροι όπως ο Ανδριανόπουλος κατηγορούν το Μνημονιακό καθεστώς πως δεν κάνει τίποτε για να μειώσει το παρασιτικό κράτος της κομματοκρατίας.
Από την άλλη κάνει τα πάντα για να μειώσει το ωφέλιμο κράτος (αυτό δεν το λέει ο Ανδριανόπουλος) : να απαξιώσει και να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά και τα ασημικά και να συρρικνώσει ιατρούς, νοσοκόμους, πυροσβέστες, δασκάλους και άλλους απαραίτητους δημοσίους υπαλλήλους.
Και ποιος θα μας σώσει από τις θεομηνίες; Ο George Soros; O Bill Gates; Ο Σούπερ ΓΑΠ;
Γιατί ο σούπερ Γκούφι δεν έχει φράγκο στην τσέπη του για να αγοράσει φιστίκια.

13 χρονώ κορίτσι: Από ατελή καύση πέθανε. Δεν μπορεί να φταίει η κυβέρνηση. Τα κάνει όλα τέλεια. Ρωτήστε τον ίδιο το θεό όπως κάνει και ο Σαμαράς. Άρα φταίει ο Σύριζα.
Με κάθε νέα καταστροφή, με κάθε αποκάλυψη γα την έκταση της καταστροφής που το κυβερνητικό έργο παράγει, τα μνημονιακά επιτελεία περιχαρή ξαμολιούνται και επιδίδονται σε πρωτοφανείς εκστρατείες ψεύδους που ανακεφαλοποιούνται κάθε λίγο και λιγάκι με νέες δόσεις ψεύδους. Τι συνδέει αυτά τα ετερόκλητα ψεύδη που έρχονται κατά κύματα; Μα φυσικά ο Σύριζα.
Για όλα φταίει ο Σύριζα: τα 323 δις χρέους, το 30% ανεργίας, τον κομματικό συνδικαλισμό,τις αυτοκτονίες.
Οι καθεστωτικοί πλένουν εγκεφάλους και ξεπλένουν χρήματα: Μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το Δεκέμβριο του 2011, 50 δις από το συνολικό δανεισμό που έλαβε το ελληνικό κράτος και που πληρώνει με περικοπές και φόρους ο Έλληνας πολίτης, πήγαν στις τράπεζες. Στην υγεία του κορόϊδου!
Αλλά προς θεού. Μην σκέφτεστε αντιμνημονιακά: Θα ρθουν οι κουμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια, λένε τα επιτελεία της κλεπτοκρατίας καθώς απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς κατοικιών.
Να χουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας πάλευαν οι μανάδες μας. Και τώρα οι κεραμίδες πέφτουν στις κεφάλες μας η μία μετά την άλλη.
Νέοι νεοάστεγοι: Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία και μια νέα ακόμη παρτίδα από νεόαστεγους θα την μάθουν από πρώτο χέρι.

13 χρονώ κορίτσι. Νεκρό. Και η κυβέρνηση νίπτει τα βρωμόχερα της και χρησιμοποιεί το Σύριζα για πετσέτα. Δεν φταίει η κυβέρνηση για το θάνατο του παιδιού.
Ναι; Τι λέτε ρε μάγκες; Ο θάνατος του παιδιού είναι δικό σας έργο ρε αρχίδια: Έχετε καταπατήσει τα εργασιακά και κάθε είδους ανθρώπινα δικαιώματα. Συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων του παιδιού: Τη θυμάστε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού;
Το 1992 την επικυρώσατε: Θυμάστε τι υπογράψετε;
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι περιγράφει η σύμβαση ξεκινώνοντας από το τι είναι παιδί καθώς ίσως κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν:
«Θεωρείται παιδί κάθε ανθρώπινο ον μικρότερο των δεκαοκτώ ετών».
Το κορίτσι ήταν 13 χρονών. Παιδί δηλαδή ακόμη και με τη διαστρεμμένη μνημονιακή σας λογική. Εκτός και αν διαφωνείτε στο «ανθρώπινο ον». Σωστά. Πας μη προνομιούχος υπάνθρωπος.
Για να δούμε λοιπόν τις υποχρεώσεις για κάθε χώρα και κάθε κράτος που εκπορεύονται από τα δικαιώματα του παιδιού:
«Άρθρο 3
2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη υποχρεούνται να εξασφαλίζουν στο παιδί την αναγκαία για την ευημερία του προστασία και φροντίδα, λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των γονέων του, των επιτρόπων του ή των άλλων προσώπων που είναι νόμιμα υπεύθυνοι γι’ αυτό, και παίρνουν για το σκοπό αυτό όλα τα κατάλληλα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα…
Άρθρο 6
1. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν ότι κάθε παιδί έχει εγγενές δικαίωμα στη ζωή.
2. Τα Συμβαλλόμενα Κράτη μέρη εξασφαλίζουν, στο μέτρο του δυνατού, την επιβίωση και την ανάπτυξη του παιδιού.»
Ήταν λοιπόν μέσα στο μέτρα του εφικτού το εν λόγω και χιλιάδες άλλα παιδιά να έχουν νερό, τροφή και θέρμανση;
Φυσικά και ήταν εφικτό. Αλλά δεν είναι επιθυμητό από καθεστώτα που καταπατούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως είναι το δικό σας, καθεστώτα που εφευρίσκουν φανταστικούς εχθρούς για να υλοποιούν μισάνθρωπες πολιτικές.
Για το μνημονιακό καθεστώς, για όλα φταίει ο φανταστικός εχθρός που λέγεται Σύριζα. Ο Σύριζα σκότωσε το παιδί. Ο Σύριζαλ Κίλλερ ξαναχτύπησε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ο Σύριζα είναι η σύγχρονη Ρίτα Χέιγουρθ που τραγουδάει το Put the blame on mame.
Ας δούμε λοιπόν μια μικρή λίστα πραγμάτων για τα οποία φταίει ο Σύριζα:
To Big Bang: Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συνέβαινε πριν την μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε το σύμπαν εκτός από το Σαμαρά και άλλους ψυχασθενείς που μιλάνε με το Θεό: Ξέρουμε όμως το πώς έγινε: κάποια στοιχεία έγιναν Σύριζα, η αριστερά ως γνωστόν πολυδιασπάται, εξ ου και η διάσπαση της μοναδικότητας (συγχωρέστε μας το κοσμολογικό λεξιλόγιο. Θα πάμε και στο θρησκευτικό που είναι πιο οικείο). Έκτοτε το σύμπαν διαστέλλεται σύμφωνα με το πληθωρικό κοσμολογικό μοντέλο. Εξ ου και ο πληθωρισμός. Για να διορθώσουν αυτό το θεμέλιο λάθος, τα νεοφιλελέ ιερατεία ανακάλυψαν τη θεωρία του Big Bank, της Μεγάλης Τράπεζας, γνωστής και ως Bank too Big to Fail. Και τα κατάφεραν θαυμάσια. Έκτοτε, το βιοτικό επίπεδο του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη γη συρρικνώνεται ραγδαία.  Για να γίνει αυτό αντικατέστησαν τον Δημιουργό με τραπεζίτη. Μετά κάναν το ίδιο και στις πρωθυπουργίες χωρών.
H Πανγαία: Η γη κάποτε ήταν ενιαία και δεν είχε ούτε σεισμούς ούτε τίποτε. Αλλά μετά φήσισαν το Σύριζα τον διασπαστή (βλέπε Big Bang) και έκτοτε έχουμε ηπείρους και τεκτονικούς σεισμούς και τέτοια. Το σοφό νεοφιλελεύθερο ιερατείο από τότε προσπαθεί να ξαναενώσει τη γη (βλέπε θεωρία Big Bank) και να φέρει την παγκοσμιοποίηση, μια νεοπανγαία.
Η Ατλαντίδα: Τους τα λέγαν οι νεοφιλελέ αλλά οι ψηφοφόροι της Ατλαντίδας πήγαν και ψηφίσαν Σύριζα (Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Ατλαντίδας) και κάποιοι ΑΝΑΤ (Ανεξάρτητους Ατλάντειους) και η Ατλαντίδα βούλιαξε.
Τα Σόδομα και Γόμορα: Εκεί βασίλευε κάποιος Μπεν Ιζέλ, μέχρι που οι gay κάτοικοι ψήφισαν Συριζα και οι πόλεις γίναν στάχτη και μπούρμπερι από μνημονιακούς αγγέλους. Κάποιος Λωτ που είχε μπάρμπα τον Αβραάμ την σκαπούλαρε αφού πρώτα είχε ενάρετα προσφέρει στους κατοίκους τις δύο παρθένες κόρες του.  Από κει προέρχεται και αγγλική φράση: Thanks a lot (ευχαριστώ κάποιον Λωτ)
Η Εξαφάνιση των δεινοσαύρων: Οι δεινόσαυροι περνούσαν ζωή και κότα όσο κυβερνούσαν οι Νεοφιλελευθερόσαυροι που πίστευαν στην ελεύθερη ιουράσια αγορά μα οι Συριζόσαυροι κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ισότητα των δεινοσαύρων με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τους, καθώς οι διαφορές στο μέγεθος των δεινοσαύρων ήταν τεράστιες και η ισότητα καταστροφική.
O κατακλυσμός του Νώε: Μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές που οι κυβερνήσεις Σύριζα προκάλεσαν στην ανθρωπότητα, τα πράγματα ήρθαν ξανά σε μια τάξη μέχρι που οι Συριζαίοι άρχισαν πάλι τα δικά τους. Υποσχεθήκαν ότι θα βρέξει λεφτά και για πρώτη φορά στην ιστορία τους έλεγαν αλήθεια: Έβρεξε λεφτά, τόσα λεφτά που έγινε κατακλυσμός. Ο μόνος που επιβίωσε ήταν ο Νωε-φιλελεύθερος και τα ζα του, φτιάχνοντας ένα πλοίο που στην ουσία ήταν τράπεζα ειδών. Πάλι η θεωρία του Big Bank μας έσωσε. Έκτοτε οι τραπεζίτες ζητάνε τους τόκους και από τα ζώα.
Οι 300 και οι Θερμοπύλες:  Από τότε ανέβαζε το πολιτικό θερμόμετρο ο Σύριζα. Έτσι, εκείνες οι πύλες ονομάστηκαν θερμοπύλες. Και φυσικά, ο Εφιάλτης ήταν Σύριζα.
H άλωση της Τροίας: Ο Σύριζα ήταν το κόμμα του δούρειου ίππου που έπεισε τους Τρώες  να τον βάλουν μέσα. Τις συνέπειες τις ξέρετε για την Τροία. Από τότε οι Τρώες και οι επίγονοι τους οι Τροϊκανοί μισούν το Σύριζα. Δεν είναι τυχαίο που βουλευτής του Σύριζα λέγεται Δούρου (προς τιμήν του Δούρειου  Ίππου)
Ιούδας ο Ισκαριώτης: Α(η)διάσειστα ιστορικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι το Ισκαριώτης ήταν παραφθορά του  Ισκραϊώτη: Ο Ιούδας έγραφε μαζί με τον Λένιν στην Ρωσική πολιτική σοσιαλιστική εφημερίδα των μεταναστών  Ίσκρα, την εφημερίδα που προωθούσε τους εμπρησμούς δασών και πόλεων με το γνωστό σύνθημα: «Από μια σπίθα θα φουντώσει η φωτιά». Μετά ο Ιούδας πήγε στο κόμμα των αργυρίων, τον Σύριζα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι φυσικές καταστροφές: Η θεωρία των δύο άκρων ισχύει: Και αποδεικνύεται αυτόματα: Βόρειος και Νότιος πόλος. Παρότι ο Σύριζα γνωρίζει ιστορία δεν ξέρει γρι από πραγματική επιστήμη με αποτέλεσμα να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο και να λιώνουν οι πάγοι: Τα τσουνάμια, η Φουκοσίμα, οι Φιλιππίνες και οι πλημμύρες σε Ρόδο και Άργος οφείλονται στην πολιτική ανευθυνότητα του Σύριζα.
Επίσης ο Σύριζα τάζει για θησαυρούς άνθρακες και οι υποσχέσεις του εξανεμίζονται με αποτέλεσμα να αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με την άνοδο του πολιτικού θερμομέτρου δημιουργεί το φαινόμενου του θερμοκηπίου που επιτρέπει σε νέα πολιτικά φυντάνια να φυτρώνουν εκτός εποχής. Με τόσο άνθρακα στην ατμόσφαιρα, δημιουργείται και μονοξείδιο του άνθρακα και παιδιά πεθαίνουν από την ατελή καύση των μαγκαλιών. Έτσι ακριβώς: Ο Σύριζα που μ(‘)αγκάλιασε.
Επίσης, με τόσους άνθρακες για θησαυρούς, ο Σύριζα έστειλε στο αμερικανικό Κογκρέσο και σε αμερικανικά μήντια για δώρο τις επιστολές άνθρακα. Έτσι περνάμε και στο ρόλο του Σύριζα στη διεθνή τρομοκρατία, καθώς το ρόλο του στην εγχώρια τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά.
Οι δίδυμοι πύργοι: Ο Μπιν Λάντεν λέγεται πως προέρχεται από οικογένεια που κάναν business μαζί με την νεοφιλελεύθερη προεδρική οικογένεια των Bush. Μάλιστα κάναν business μαζί στο Carlyle Group που αβάνταρε τον Λαυρεντιάδη και την Proton Bank (αυτό το είδος business που περιλαμβάνει πολέμους και ολοκληρωτισμούς λέγεται πλέον
Bush-iness προς τιμήν των Bush)
Ψέματα: Ο Λάντεν πήρε απευθείας εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα για να χτυπήσει τους Bush και κατ επέκταση τον Λαυρεντιάδη και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που το χει άχτι από την εποχή του Big Bang.
Η πραγματεία καθιστά πέραν πάσης αμφιβολίας  βέβαιο το γεγονός ότι ο Σύριζα φταίει για τα πάντα: Και τα κοάλα. Για όλα. Για τους σεισμούς, τους καταποντισμούς, τα τσουνάμια, τα πυρηνικά και κάθε είδους ατυχήματα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εξαφάνιση ειδών και πολιτισμών, την τρομοκρατία,  τις αυτοκτονίες και τους θανάτους από μαγκάλια, από καύσωνες και από το κρύο . Ο Σύριζα είναι το προαιώνιο κακό που πολιτικοποιήθηκε. Ο Σύριζα σταύρωσε το Χριστό, δολοφόνησε τον JFK, τάραξε τους κύκλους του Αρχιμήδη, έκανε το ολοκαύτωμα, έδωσε το κώνειο στον Σωκράτη.
Μετά από όλα αυτά, είναι λογικό ψηφοφόροι των καταστροφιστών της ΝΔ και του ΠΑ-Σοκ να πιστεύουν ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες ψεκάζονται για να ψηφίσουν Σύριζα. Έτσι, ο Σύριζα φταίει και για τη θεωρία των αεροψεκασμών που αποβλακώνει τους Έλληνες και τους δημιουργεί κενά πρόσφατης ιστορικής μνήμης ώστε να μπορέσει ο Σύριζα να συνεχίσει ανενόχλητος το καταστροφικό μισανθρωπικό έργο του.
Δεν φταίει η παιδεία και η παραπαιδεία που έγινε εργοστάσιο παραγωγής δημοσίων υπαλλήλων. Όχι. Δεν φταίει η εικονική πραγματικότητα των μήντια που κάνουν πλύση εγκεφάλων. Όχι. Δε φταίει το ότι οι Έλληνες αφέθηκαν σε μια κουλτούρα βολέματος που συμπεριφερόταν στο δημόσιο σαν αν ήταν ιδιωτικό και το αντίστροφο, δε φταίνε τα πτυχία και οι τίτλοι που χαρίζονταν με κάθε τρεις ψήφους. Όχι. Ο Σύριζα φταίει που αρκετοί Έλληνες, όταν δεν είναι κουτοπόνηροι είναι αισχρά βλάκες, καταστροφικά βλάκες και αμνήμονες.
Φταίνε ο Σύριζα και οι ψεκασμοί. Ναι αυτό είναι. Αυτοί και ο συνομωσιολόγος ο Καμμένος. Άσχετα που ο διανοητής Lewis Mumford περιέγραφε αυτόν τον μαζικό παθητικό ανθρωπότυπο ήδη από τη δεκαετία του 1950, χωρίς να χρειαστεί να επικαλεστεί τη θεωρία των αεροψεκασμών και των βλακοποιητικών συσκευών:
«Η πιο θανάσιμη κριτική που θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει στο σύγχρονο πολιτισμό είναι ότι εκτός από τις ανθρωπογενείς κρίσεις και καταστροφές του είναι ανθρωπιστικά αδιάφορος… Στο τέλος, ένας τέτοιος πολιτισμός μπορεί να παράγει μόνο έναν μαζάνθρωπο: ανίκανο για αυθόρμητες, αυτοκατευθυνόμενες δραστηριότητες: στην καλύτερη περίπτωση υπομονετικό, υπάκουο, πειθαρχημένο στην μονότονη εργασία σε ένα σχεδόν αξιολύπητο βαθμό … Εν τέλει, μια τέτοια κοινωνία παράγει μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτούς που δημιουργούν εξάρτηση και τους εξαρτημένους, τους ενεργητικούς και τους παθητικούς βαρβάρους.»
Ούτως ή άλλως, υπάρχει μια συσκευή πλύσης εγκεφάλων που τον έχουμε με χαρά τοποθετήσει στα σπίτια μας εδώ και δεκαετίες και στης οποίας τα εικονικά νερά τσαλαβουτάμε αμέριμνοι για τη χειραγώγηση που καιροφυλακτεί: Λέγεται τηλεόραση και βρίσκεται στα χέρια αυτών που προκαλούν εξαρτήσεις.

Η τηλεόραση είναι μια οργανωμένη μαζική παραίσθηση. Δημιουργεί εικονικότητες και μας υποχρεώνει να αντιδρούμε σε αυτές με τρόπους που η ίδια μας υποβάλει ή να μην αντιδρούμε καθόλου, παραλυμένοι καθώς είμαστε από τη συμβολή πραγματικότητας και εικονικότητας.
Σε αυτόν τον πολιτισμό της οργανωμένης μαζικής παράνοιας, δεν χρειάζονται ούτε αεροψεκασμοί, ούτε ειδικές συσκευές ελέγχου εγκεφάλου, ούτε ειδικές στρατηγικές χειραγώγησης (να σημειώσουμε ότι ένας δεκάλογος «τεχνικών χειραγώγησης» που αποδίδεται σκοπίμως εσφαλμένα στον Chomsky κάνει θραύση στο διαδίκτυο παρ ότι  δεν έχει γραφεί από τον Chomsky).
O έλεγχος της τηλεόρασης από τους ολιγάρχες απανταχού στον κόσμο, είναι ένα ικανότατο όπλο χειραγώγησης των μαζανθρώπων και επομένως και των μαζών.
Η προπαγάνδα δεν έχει εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό: Βάλτε μέσα σε ένα τηλεκουτί πολλά και επαναλαμβανόμενα ψέματα, πασπαλίστε τα με ολίγη αλήθεια και χτυπήστε καλά: η παραδοσιακή συνταγή της παλιάς καλής προπαγάνδας.
Τη δύναμη τους οι ολιγάρχες την αντλούν από τον έλεγχο τους πάνω μας. Όχι το αντίθετο. Και αυτό είναι μια σύμβαση που πρέπει να καταργηθεί. Ειδάλλως θα αποδειχτούμε θανατηφόρα ηλίθιοι, αντάξιοι της χλεύης που νιώθουν για εμάς οι καταπιεστές μας. Ας σταματήσουμε να τους ανταμείβουμε για το θάνατο και τη δυστυχία που μας χαρίζουν.