GAIA

GAIA

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτινά χρώματα και μουσική στο Αγρίνιο

DSCN7372
 H πόλη του Αγρινίου ντύθηκε με γιορτινά χρώματα και μουσικές. Τα πολιτιστικά δρώμενα της εορταστικής περιόδου ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα  με την καθιερωμένη
εκδήλωση  ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δένδρου.
Με το σύνθημα από τον δήμαρχο Π.Μοσχολιό το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο μέτρησε πριν από λίγο αντίστροφα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χαρούμενα πρόσωπα, παιδιά και μεγάλοι που χόρευαν χριστουγενιάτικα τραγούδια που έπαιξε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αγρινίου, εικόνες που κάνουν απόψε το κέντρο του Αγρινίου να θυμίζει μεγάλη γιορτή!
Λίγο πιο κάτω, στις πρώην  Καπναποθήκες Παπαστράτου, το παγοδρόμιο έκανε σήμερα… πρεμιέρα. Για ώρα οι εκπαιδευτές βολτάριζαν μόνοι τους στον πάγο, μέχρι που οι πρώτοι …θαρραλέοι έκαναν την αρχή.
Στο εξής προγραμματίζεται:
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον δημοτικό  κινηματογράφο Άνεσις με είσοδο ελεύθερη θα παρουσιαστούν οι χριστουγεννιάτικες ταινίες «Αι Βασίλης ο Θαλασσινός (μικρού μήκους )» και «Μια ιστορία για τον αη – Βασίλη (με υπότιτλους)
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ  στην Πλατεία Δημοκρατίας θα παρουσιαστούν   “Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες”  από τις  Χορωδίες του ωδείου Σύγχρονης Τέχνης  Κατερίνας Παπαδημητρίου, την Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου και την Πολυφωνική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.
Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου από τα ξημερώματα θα ακούγονται τα κάλαντα στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης από  τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. τα  ” Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στις γειτονιές της Πόλης και στις Δημοτικές Ενότητες”, από μαθητές και μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας θα λάβει χώρα το “Χριστουγεννιάτικο πάρτυ” με την Agrinio Big Band της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου θα ακουστούν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη την πόλη με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
DSCN7375
DSCN7376


DSCN7377
DSCN7444
DSCN7441
DSCN7426