GAIA

GAIA

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Προορισμοί βγαλμένοι απο παραμύθι!!!

Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (8)
 
 Χιονισμένες βουνοκορφές, κατάλευκα πέτρινα σπιτάκια και παγωμένες λίμνες δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό σε κάθε γωνιά του κόσμου.
 Σας παρουσιάζουμε οκτώ πανέμορφες περιοχές, από τη Γερμανία ως τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Ιαπωνία ως την Αγγλία, που θα σας δελεάσουν για μια χειμερινή απόδραση!...


 

  • Diana’s Baths, Βόρειο Conway, New Hampshire, Ηνωμένες Πολιτείες
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (1)
 Τα λουτρά της Diana αποτελούνται από μικρούς καταρράκτες στην άκρη του Bartlett, μιας πόλης στο New Hampshire. Η ιστορική αυτή περιοχή προστατεύεται από τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ και βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού White Mountain. Η φύση στην περιοχή είναι μαγευτική, με τις πολυεπίπεδες φυσικές πισίνες να δημιουργούν μια απέραντη ομορφιά, που βοηθάει τους επισκέπτες να ξεφεύγουν μακριά από όλα.
 Πώς να πάτε: Τα Λουτρά της Νταϊάνα βρίσκονται στις παρυφές του χωριού Barlett, 14 μίλια από την πόλη Conway στο New Hampshire.

  • Jigokudani Yaen – Koen, Ιαπωνία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (2)
 Το Jigokudani Yaen – Koen τα έχει όλα, από θερμές πηγές και πανέμορφα χιονισμένα τοπία, μέχρι απίστευτα χαριτωμένα και καλυμμένα με χιόνι μικρά πιθηκάκια.
 Το Εθνικό Πάρκο Joshinetsu – Kogen είναι θαμμένο στο χιόνι για το ένα τρίτο του έτους και παρόλο που τα σύννεφα ατμού που βγαίνουν από τις πηγές, σε συνδυασμό με τους απότομους γκρεμούς έχουν οδηγήσει τους ντόπιους να ονομάσουν το μέρος «κοιλάδα της κόλασης», φαίνεται ότι οι μικροί πίθηκοι περνούν πολύ ωραία εδώ.
 Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν και παχιά στρώματα χιονιού καλύψουν τα βουνά οι ιαματικές πηγές προσελκύουν πολλά πιθηκάκια, που έρχονται εδώ για να απολαύσουν τις θερμές πηγές σε αυτό το σουρεαλιστικό τοπίο ομίχλης και χιονιού.
 Πώς να πάτε: Το πάρκο βρίσκεται στα βόρεια της πόλης Nagano, που απέχει 90 λεπτά με το τρένο από το Τόκιο.

  • Aiguille du Midi, Γαλλικές Άλπεις, Γαλλία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (3)
 Το Aiguille du Midi μεταφράζεται ως «βελόνα του μεσημεριού». Το βουνό πήρε το όνομά του από το κωνικό σχήμα του, αλλά και από το γεγονός ότι αν το δείτε από την πόλη Chamonix, είναι περίπου μεσημέρι όταν ο ήλιος περνάει πάνω από τις κορυφές του.
 Για καλύτερη θέα πάρτε το τελεφερίκ, που θα σας οδηγήσει στην κορυφή. Αυτό το τελεφερίκ ήταν το υψηλότερα στον κόσμο, όταν φτιάχτηκε το 1955. Θα ανεβείτε 2.800 μέτρα σε 20 λεπτά και από την κορυφή η θέα πάνω από τις ελβετικές, γαλλικές και ιταλικές Άλπεις είναι απλά μαγευτική.
 Το Aiguille du Midi είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Η πραγματική ομορφιά του έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου οι μη επαγγελματίες ορειβάτες μπορούν να απολαύσουν αυτή τη μαγευτική εικόνα.
 Πώς να πάτε: Πάρτε το τελεφερίκ από το θέρετρο Chamonix, το οποίο βρίσκεται 49 χιλιόμετρα από την πόλη της Γενεύης.

  • Ταλίν, Εσθονία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (4)
 Με τα στενά της δρομάκια, τα μεσαιωνικά κτίρια και τις γραφικές χριστουγεννιάτικες αγορές, η πόλη Ταλίν μοιάζει σαν να βγήκε από χριστουγεννιάτικη κάρτα. Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία του Δημαρχείου είναι μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης και η παλιά πόλη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, συχνά αναφέρεται ως το «μαργαριτάρι της μεσαιωνικής Ευρώπης».
 Περπατώντας στα δρομάκια της πόλης, ο επισκέπτης συναντά παλιές αποθήκες, εκκλησίες και αχυρώνες. Πολλά από τα κτίσματα χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα.
 Πώς να πάτε: Το αεροδρόμιο Lennart Meri του Ταλίν έχει συχνές συνδέσεις με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ οι επισκέπτες που πετούν από τις ΗΠΑ ή την Ασία θα πρέπει να κάνουν μια στάση στη Μόσχα.

  • Northern Lights, Βόρεια Νορβηγία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (5)
 Οι εμπειρογνώμονες της NASA πιστεύουν ότι η τρέχουσα περίοδος της ηλιακής δραστηριότητας θα φτάσει στο αποκορύφωμά της το Δεκέμβριο, καθιστώντας αυτό το μήνα την καλύτερη στιγμή για να εντοπίσετε το Βόρειο Σέλας.
 Μπορεί κανείς να δει τα φώτα από την Αλάσκα, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Ρωσία και τη Σκωτία, αλλά οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν στη βόρεια Νορβηγία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τα δουν, χάρη στην έλλειψη φωτορρύπανσης και στο ξηρό καιρό.
 Οι περίφημοι αιθέριοι «φωτισμοί» προκαλούν δέος σε όσους τους αντικρίσουν και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής.
 Πώς να πάτε: Μπορείτε να δείτε το βόρειο σέλας από πολλές χώρες, αλλά φέτος οι επισκέπτες του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία, της Kiruna στη Σουηδία και του Tromso στη Νορβηγία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να το εντοπίσουν.

  • Yorkshire Dales, Αγγλία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (6)
 Το χειμώνα το απομακρυσμένο Yorkshire Dales στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας μετατρέπεται σε ένα φιλόξενο τόπο από λόφους και χωράφια, με τα καμπαναριά της εκκλησίας και τις ζεστές, λασπερές παμπ να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ τα προβατάκια προεξέχουν από την κουβέρτα του χιονιού.
 Η περιοχή Wharfedale με τα γραφικά χωριά και το λοφώδες περιβάλλον, είναι μια από τις πιο όμορφες και τα απόκρημνα βράχια από ασβεστόλιθο του Malhamdale είναι εξίσου εντυπωσιακά. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το αίσθημα της γαλήνης απλώνεται παντού, μαζί με το αφράτο χιόνι.
 Πώς να πάτε: Το Yorkshire Dales βρίσκεται 243 μίλια από το Λονδίνο ή 65 μίλια από το Μάντσεστερ. Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής είναι το Ρίτσμοντ, η οποία συνδέεται με τρένο με τις περισσότερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

  • Big Mountain, Whitefish Mountain Resort, Μοντάνα, Ηνωμένες Πολιτείες
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (7)
 Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στο Whitefish Mountain Resort είναι η κορυφή, η οποία βρίσκεται 2.133 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από εδώ η θέα των οδοντωτών κορυφών του Εθνικού Πάρκου Glacier είναι μαγευτική. Παράλληλα, τα χιονισμένα δέντρα, γνωστά ως φαντάσματα του χιονιού, κλέβουν τις εντυπώσεις.
 Όταν ο καιρός το ευνοεί, τα σύννεφα δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό, αφού εγκλωβίζονται στην κοιλάδα, δίνοντας την αίσθηση μια λευκής θάλασσας σε όσους τα παρατηρούν από την κορυφή του βουνού.
 Πώς να πάτε: Το θέρετρο Whitefish βρίσκεται 14 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο του Glacier Park.

  • Κάστρο Neuschwanstein, Βαυαρία, Γερμανία
 Προορισμοί βγαλμένοι από παραμύθι... (8)
 Αν αυτό το πανέμορφο κάστρο σας είναι οικείο, μην εκπλαγείτε, αφού το Neuschwanstein ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας «Η ωραία κοιμωμένη» του Disney. Είναι σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο πάνω από το βαυαρικό χωριό Hohenschwangau και περισσότερα από 60 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν επισκεφθεί από τότε που άνοιξε για το κοινό το 1886.
 Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΙ χρησιμοποίησε την προσωπική του περιουσία για να χτίσει αυτό το κάστρο, αποφεύγοντας τη δαπάνη δημόσιων πόρων και για δύο δεκαετίες η κατασκευή του έδωσε δουλεία σε πολλούς κατοίκους της περιοχής.
 Περιτριγυρισμένο από τις Άλπεις και τη μαγευτική, παρθένα φύση της Βαυαρίας, το μαγευτικό αυτό κάστρο σε μεταφέρει στον κόσμο των παραμυθιών.
 Πώς να πάτε: Το κάστρο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο του χωριού Hohenschwangau, το οποίο απέχει 75 χλμ. από το Μόναχο.
 
Πηγή: Newsbeast.gr