GAIA

GAIA

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας

Περιφερειακό Συμβούλιο: Οι επικεφαλής των παρατάξεων στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους για το σύνολο της «Ολυμπίας Οδού»
Την απόφαση να οριστεί μέσα στο επόμενο πενθήμερο συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής), προκειμένου να απαιτηθεί η ολοκλήρωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπίας Οδού» στο σύνολό του, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση....

Σε αυτή τη συνάντηση, όπως αποφασίστηκε, θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι το επιθυμούν.
Στόχος είναι τις πέντε αυτές ημέρες όλοι μαζί να πιέσουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ώστε η νέα αυτή σύμβαση να περιέχει το σύνολο της Ολυμπίας Οδού σύμφωνα με τις προβλέψεις της αρχικής σύμβασης και όλα τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έλαβαν αυτή την απόφαση, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τονΠεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την παρέμβασή του ως αντιπρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο της νέας σύμβασης για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων.
«Θα πρέπει για τις επόμενες πέντε ημέρες που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση, να τους πιέσουμε, να τους γίνουμε “στενός κορσές” και να διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάραςεπαναλαμβάνοντας πως «δε νοείται Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία».
Εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης
επιτροπήΑνάπτυξηςΤο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει την τμηματοποίηση σε δράσεις, έργα, προμήθειες κ.λπ. του εγκεκριμένου και καταρτισμένου Προϋπολογισμού για το έτος 2014, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση τουΠεριφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.
Πλέον με το συγκεκριμένο Πλαίσιο, συνοψίζεται μόνο ο ετήσιος προϋπολογισμός και η στοχοθεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφορικά με την πορεία εκτέλεσής του κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014.
Οι στόχοι τίθενται μέσω του μηνιαίου προγράμματος εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε αυτό το πρόγραμμα αποτυπώνεται η χρονική πορεία εκπλήρωσης των ετήσιων εκτιμήσεων της Περιφέρειας ως προς το ύψος των εσόδων και δαπανών.
«Στη σύγχρονη εποχή που διανύουμε δεν αρκεί πια μια Περιφερειακή Αρχή να ασκεί κάποιες πολιτικές, αν αυτές οι πολιτικές δεν είναι βιώσιμες. Απαιτείται κάθε πολιτική να παρακολουθείται μέσα από συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για την αξιολόγηση του αποτελέσματος και τη σύνδεση μεταξύ πολιτικών στόχων και ποιότητας» επεσήμανε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος προσθέτοντας πως «στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».
«Είναι αναγκαία η εξεύρεση τρόπων και μεθόδων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης περιφερειακής αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους μέσω της αξιοποίησης των κρατικών πόρων, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και η κοινωνία δεν αντέχουν επιπρόσθετες οριζόντιες περικοπές» και κατέληξε ο Χ. Χριστοδουλόπουλοςπροσθέτοντας: «Η κύρια πρόταση πολιτικής που κυριάρχησε στο δημόσιο διάλογο είναι η θεσμική μετεξέλιξη του πλαισίου κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού των Περιφερειών από το σημερινό μοντέλο των κονδυλίων σε αυτό του προϋπολογισμού προγραμμάτων. Και κάτι τέτοιο προσπαθούμε και θέλουμε να επιτύχουμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».