GAIA

GAIA

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

koi-paradosi-nosokomiou4
Συγκινημένος και έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα στο Νοσοκομείο Αργολίδας παρέδωσε χθες τη σκυτάλη της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου ο κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης στον νέο διοικητή κ. Γιώργο Βλάχο.

Στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν γιατροί και νοσηλευτές για να αποχαιρετήσουν τον πρώην διοικητή και να καλωσορίσουν τον νέο, με τον πρώτο να κάνει και μικρή αναδρομή στα όσα έγιναν αυτούς τους 15 μήνες της διοίκησής του, εστιάζοντας όπως είναι λογικό, στη μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτήριο.
koi-paradosi-nosokomiou1
«Ανέλαβα σε μια κατάσταση δύσκολη για τη δημόσια υγεία της χώρας και ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία που έχει τη μεγαλύτερη διασπορά μονάδων υγείας στη χώρα. Ο βασικός στόχος ήταν η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, μια διαδικασία με πολλές δυσκολίες», ανέφερε στην αρχή της σύντομης ομιλίας του ο κ. Δημητρογιάννης, ενώ μίλησε και  για δυσπιστία που υπήρξε κατά την παραλαβή των καθηκόντων του ως διοικητής. «Δυσπιστία θέλω να πιστεύω όχι ως προς το πρόσωπό μου, αλλά ως προς τη γενιά που εκπροσωπώ. Θεωρώ πως μετά από αυτούς τους 15 μήνες δεν υπάρχει κανένας που να αμφισβητεί τις δυνατότητες της γενιάς των 30αρηδων…»
koi-paradosi-nosokomiou2
Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την επίσπευση της κατασκευής του κόμβου και άλλων ζητημάτων τεχνικής υφής που «έπραξε τα δέοντα»
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δημιουργία διαβητολογικού ιατρείου στο νοσοκομείο και στο πόσο αυτό βοήθησε δεκάδες συμπολίτες μας, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «παρεξηγημένους από τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας γιατρούς» όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε, για τους οποίους και τόνισε πως συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
koi-paradosi-nosokomiou3
«Όταν υπάρχει η διάθεση για συνεχή και άκαμπτη εργασία, το κίνητρο της επίτευξης στόχου και κυρίως όταν υπάρχει πίστη γίνονται  τα ακατόρθωτα», σχολίασε, ενώ τόνισε πως οι όποιες διαφωνίες και εντάσεις υπήρξαν με το προσωπικό ήταν γιατί όλες οι πλευρές ήθελαν το καλύτερο για το νοσοκομείο. Δεν επιδίωξα αντιπαραθέσεις, ο ρόλος του διοικητή άλλωστε είναι να απορροφά τους κραδασμούς».
Μίλησε δε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Βλάχο που τον διαδέχεται και ζήτησε τη βοήθεια του προσωπικού και όλων των κατοίκων του Αγρινίου, ώστε να γίνει το έργο του ευκολότερο.
Ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού του νοσοκομείου , Γιάννη Αλεξόπουλο και Κώστα Παπαθανανίου, που και οι δυο στη συνέχεια, πήραν το λόγω ευχόμενοι στον κ. Δημητρογιάννη να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του στην Αργολίδα με τον ίδιο τρόπο που το έκανε για την Αιτωλοακαρνανία.
koi-paradosi-nosokomiou5
Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου έκλεισε ζητώντας συγγνώμη από τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας για όσα δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να προσφέρει.
«Ευχαριστώ όλους εκείνους που στο πρόσωπο μου εμπιστευτήκανε τα δικά τους παιδιά. Η εμπειρία της διοίκησης του νέου νοσοκομείου θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Θα είμαι μακριά για τα νέα μου καθήκοντα, αλλά η σκέψη που και το μυαλό μου θα είναι εδώ», κατέληξε.
koi-paradosi-nosokomiou6
Πολύ συνοπτικά ο νέος διοικητής αρκέστηκες το να πει πως το κινητό του τηλέφωνο θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε πολίτη. Ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό ανέφερε: «οι εντολές μου σαφείς: Αξιοκρατία και μόνο αξιοκρατία και ότι είμαστε εδώ αποκλειστικά για να εξυπηρετούμε τους συμπατριώτες μας».
Σε δηλώσεις του ο κ. Βλάχος δεσμεύτηκε πως κανένας γιατρός δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, αντίθετα μίλησε για ενίσχυση του προσωπικού: «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Αντίθετα θα φέρω κι άλλον κόσμο. Όπου μπορεί να υπάρξουν προσλήψεις νοσηλευτών και νέων γιατρών, θα γίνουν», ενώ για το νοσοκομείο Μεσολογγίου ξεκαθάρισε πως θα στέψει και εκεί, εξίσου με το νοσοκομείο Αγρινίου, την προσοχή του.
koi-paradosi-nosokomiou7
koi-paradosi-nosokomiou8