GAIA

GAIA

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μια αγκαλιά…


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Η «Καραμελίτσα» δεν είναι απλά ένας παιδικός σταθμός. Είναι Παιδικό… Πανεπιστήμιο και το απέδειξε περίτρανα για μια ακόμη φορά χθες το απόγευμα, με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου οι λιλιπούτιοι ηθοποιοί ενσάρκωσαν με επιτυχία τους ρόλους τους, ερμηνεύοντας το εξαίσιο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αη Βασίλης στη Φυλακή».
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ αθωότητα των παιδιών, ο αυθορμητισμός τους και το πιο γλυκό χαμόγελο που χάρισαν από σκηνής, ήταν το πιο όμορφο δώρο για τους ευτυχείς γονείς, που έδειξαν πραγματικά να απολαμβάνουν την παράσταση, το κεντρικό νόημα της οποίας ήταν πλήρως εναρμονισμένο με τα σημεία των καιρών: Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας ως κοινωνία, να ξαναβρούμε το μέτρο και τον εαυτό μας. Αυτή την αθωότητα που έδωσε τη δύναμη στα παιδιά να ανέβουν στη σκηνή και, μέσα από πολλές περιπέτειες, να ελευθερώσουν τον Αη Βασίλη, που οι άνθρωποι είχαν φυλακίσει επειδή, μοιράζοντας τα δώρα με το έλκηθρό του, …δημιουργούσε πρόβλημα στις εναέριες κυκλοφορίες! Χώρια που το είχε σταθμεύσει παράνομα…!
OΗ «πρύτανης» του Παιδικού …Πανεπιστημίου «Η Καραμελίτσα» κα. Γεωργία Φρόση προλογίζοντας την παράσταση, μίλησε ακριβώς για την ανάγκη να ξαναβρούμε τον έλεγχο του εαυτού και των ζωών μας. Με απλά, καθημερινά πράγματα, που μπορούν να μας κάνουν περισσότερο και ουσιωδώς ευτυχισμένους. Η αγάπη, η ειλικρίνεια, η αναγνώριση των λαθών μας, το «ευχαριστώ», το χαμόγελο, μια αγκαλιά… Και η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε κάθε μέρα όλο και καλύτεροι άνθρωποι…
απο: agrinioreport