GAIA

GAIA

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δημιουργία ιστοσελίδων.Πως να διασφαλίσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.


Η κατασκευή ιστοσελίδων προϋποθέτει μια σειρά από κινήσεις, ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί ένα θετικό αποτέλεσμα. Συνοπτικά, θα τις αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο, αφιερωμένο εξολοκλήρου στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει προτού να αρχίσει η κατασκευή ιστοσελίδων, ώστε να έχετε αποφασίσετε σε τι πλαίσια θα κινηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι θα ...
πρέπει να πρώτα να αναγνωρίσετε της διαφορά που έχει μια εμπορική ιστοσελίδα από μια ιστοσελίδα με υπηρεσίες.

 Στην συνέχεια θα πάτε να βρείτε τον διαδικτυακό χώρο εκείνο, τον οποίο θα νοικιάσετε για να σας επιτρέψει την διαμονή του ιστόχωρού σας. Ναι, αυτό καλό είναι να γίνει πριν την κατασκευή ιστοσελίδων, γιατί το κεντρικό url θα πρέπει να το αποφασίσετε ακριβώς εκείνη την ώρα. Το επόμενο βήμα είναι το πώς θα γίνει η κατασκευή ιστοσελίδων που θέλετε.

Μία πρόταση είναι να το κάνετε μόνοι σας, αν έχετε την τεχνογνωσία, δηλαδή και την γνώση και τα μέσα. Αν όχι, ζητήστε από κάποιον να το κάνει για σας. Θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε εξειδικευμένους επαγγελματίες στην κατασκευή ιστοσελίδων.

Η συνεργασία με έναν επαγγελματία θεωρείτε πιο εγγυημένη μέθοδος για την επιτυχία σε ότι αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων, μιας και οι πιθανότητες είναι να βρείτε κάποιον που να έχει ήδη κάποια εμπειρία στο αντικείμενο και κάποια σχετική προϋπηρεσία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να προβλέψει καταστάσεις και να προσέξει λεπτομέρειες στην κατασκευή ιστοσελίδων, που ίσως για εσάς να μην είναι εμφανείς. Συχνά τέτοια σημεία δεν αφορούν την ίδια την δημιουργία ιστοσελίδων, αλλά θέματα που έχουν να κάνουν με την προώθηση, την εμφάνιση, το γενικότερο μάρκετινγκ.

Έχοντας σχεδιασμένο το site σας, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό του είναι οι πληροφορίες εκείνες, τις οποίες οι επισκέπτες θέλουν πραγματικά για το προϊόν ή την υπηρεσία που ενδιαφέρονται να αγοράσουν. Μην κάνετε ποτέ τις σημαντικές πληροφορίες δύσκολο να βρεθούν, ειδικά όσον αφορά την πιο εμπορική περιοχή σας.

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξετε στην κατασκευή ιστοσελίδων είναι οι σελίδες σας να μην κάνουν για πάντα να φορτώσουν, γιατί τότε οι επισκέπτες και πιθανοί πελάτες σας θα εγκαταλείψουν το site σας για να περιηγηθούν στο κατάστημα του ανταγωνιστή σας.

 Τέλος, σημαντικό σημείο για την κατασκευή ιστοσελίδων είναι η προώθηση. Στο πλαίσιο της προώθησης της ιστοσελίδας σας ποτέ, μα ποτέ να μην χρησιμοποιείτε τεχνικές spam. Αυτή είναι μια καταδικασμένη σε αποτυχία μέθοδος για προώθηση ιστοσελίδων. Μπορεί σε πρώτη φάση να φέρει θετικά αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν θα κρατήσουν. Επενδύστε σε πιο φιλικές για τις μηχανές αναζήτησης τεχνικές, για μακροχρόνια αποτελέσματα.

Φυσικά η διαφήμιση σε google και facebook αποτελεί μια γρήγορη εναλλακτική λύση για άμεση προβολή της ιστοσελίδας και της επιχείρησης σας.

Σαλπέα Πηνελόπη
Υπεύθυνη εξυπηρέτησης πελατών ηλεκτρονικού εμπορίου της dreamweaver.gr