GAIA

GAIA

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σοκ και δέος: Βάζουν χέρι στις καταθέσεις

katasxesi_586860651Κατά δεκάδες συρρέουν οι πολίτες στη ΔΟY Αγρινίου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις τους, που εν μια νυκτί… έκαναν φτερά!
Έτσι απλά, χωρίς ίχνος ντροπής, το υπάκουο στις εντολές των επικυρίαρχων δυνάμεων κράτος, βάζει πλέον χέρι στους λογαριασμούς καταθέσεων…

Όποιος έχει οφειλές, δηλαδή, και ταυτόχρονα διατηρεί και μικρό έστω τραπεζικό λογαριασμό, ακόμη κι αν είναι συνδικαιούχος, αν πρόκειται για παράδειγμα για το λογαριασμό που άνοιξε γονιός στον στρατιώτη ή φοιτητή γιό του, η Εφορία θα τον αδειάσει… Ήδη το κάνει.
Το μέτρο ως νομοθέτημα είναι σε ισχύ αρκετά χρόνια τώρα, όμως, στην πραγματικότητα η εφαρμογή του μόλις ξεκίνησε. Τουλάχιστον για μικρές ακόμη οφειλές. Κατασχέσεις καταθέσεων μπορεί να γινόταν και στο παρελθόν, σε εξαιρετικές, όμως, περιπτώσεις και γιο οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ. Τώρα, …σαρώνουν τα πάντα. Και οι κατά τόπους ΔΟΥ, με βάση τις οδηγίες του υπουργείου και η κεντρική υπηρεσία.
Και φυσικά, δεν διαφωνεί κανείς στο αν κάποιος χρωστάει στο κράτος και διατηρεί ταυτόχρονα μεγάλες καταθέσεις, να πληρώσει! Εδώ, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στο agrinioreport.com, δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για οφειλές της τάξης των χιλίων ευρώ και για καταθέσεις της τάξης των εκατό και των διακοσίων ευρώ. Και απ’ αυτά τα χρήματα, που είναι αστείο και να το συζητάμε, παίρνουν τα μισά….
Χαρακτηριστικό τι παράδειγμα κοινού λογαριασμού πατέρα και κόρης στο Αγρίνιο, που απ’ τα 140 ευρώ άφησαν τα 70…
Ρωτήσαμε και αυτό που μας είπαν είναι πως σε περιπτώσεις συνδικαιούχων παίρνουν τα μισά. Αν πάλι πρόκειται για λογαριασμό μισθοδοσίας, θα πάρουν το 25%…
agrinioreport.com.