Η φωτογραφία στη σελίδα ελήφθη προ ημερών στην ψαραγορά του Πειραιά, την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να βρείτε γαύρο με 1 ευρώ το κιλό, σαρδέλα με 1,90 ευρώ και τα «διάφορα» για τη σούπα σας με κάνα τρίευρω το πολύ. Μπορείτε ωστόσο, ατενίζοντας τις ψαροκασέλες, να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, να κατανοήσετε απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Η θέα μιας ψαροκασέλας μπορεί να λειτουργήσει ως κανονική επιφοίτηση. Υπάρχουν, λοιπόν, «ντόπιοι γερμανοί»; Είναι φτηνοί; Με 3,98 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο κιλό; Ναι αμέ! Τους ανθρωπόμορφους ντόπιους Γερμανούς τους βλέπεις στην τηλεόραση. Φορούν ωρολόγια χειρός πολλών χιλιάδων ευρώ και μιλούν με δέος για τα «ρετιρέ» του Δημοσίου, τα οποία πλέον προσεγγίζουν το χιλιάρικο. Είναι δημοσιογράφοι που το 2009 παρουσίαζαν τον ΓΑΠ σαν πολιτικό κοκτέιλ με 50% Κένεντι, 35% Μαντέλα, 10% Τσόρτσιλ και 5% Γκάντι. Τώρα οι... έγκριτοι προσεύχονται τα λιβανωτά τους να έχουν ξεχαστεί από τους τηλεθεατές. Ντόπιοι Γερμανοί είναι και οι πολιτικοί που ανά δέκα λέξεις τους αφιερώνουν άλλες είκοσι για το πόσο δίκιο έχουν οι δανειστές μας και πόσο άδικο εμείς. Αν τους πιστέψεις, νιώθεις Ντίλιγκερ χωρίς λεφτά!....
Καρχαρίες
Στους ντόπιους Γερμανούς μπορείτε να συμπεριλάβετε τους ελληνόφωνους επιχειρηματίες, οι οποίοι κάνουν κολεγιές με τους «καρχαρίες» της τρόικας και τους υποβάλλουν ιδέες (μάλλον με το αζημίωτο) για τον «εξορθολογισμό» του κόστους εργασίας. Δηλαδή, την ασιατοποίηση και αφρικανοποίηση των ημερομισθίων. Υστερα, η τρόικα προβάλλει τις ιδέες των ημετέρων μπρούκληδων ως δικές της αξιώσεις και οι κυβερνήσεις... πείθονται! Ολοι αυτοί μαζί φέρνουν το Σουδάν στα Σεπόλια και τη Σανγκάη στις Σκουριές.
Ετσι, είναι μερικοί από τους ντόπιους Γερμανούς που εξουσιάζουν την Ελλάδα. Φτηνοί μεν, αλλά δεν έχουν τη χρησιμότητα των ομώνυμων ιχθύων. Το ψάρι που λέμε «γερμανό» έχει την εναλλακτική ονομασία «αγριόσαλπα». Αφθονούσε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Το κρέας του είναι λευκό, σφιχτό και πεντανόστιμο. Οι δίποδοι και ελληνόφωνοι «ντόπιοι Γερμανοί» έχουν κόκκινο κρέας, «μαύρες» ψυχές και δεν τρώγονται με τίποτα.
Οι Ελληνες αποκάλεσαν αυτό το ψάρι «γερμανό» επειδή το πρωτοείδαν στα ελληνικά παράλια την περίοδο της Κατοχής. Θεωρείται «λεσεψιανός* μετανάστης», δηλαδή ψάρι που έφτασε στα νερά μας περνώντας τη διώρυγα του Σουέζ.
*Υπενθυμίζεται ότι στο άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ επικεφαλής ήταν ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερδινάνδος Λεσέψ.
Παναγιώτης Λιάκος
http://www.dimokratianews.gr/content/17454/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B1