GAIA

GAIA

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κλείνουν και τα μικρά Ταχυδρομεία


FAKELOS EKRHKTIKAΜε ένα καινούριο «σχέδιο αναδιάρθρωσης» η κυβέρνηση προχωρά τώρα στο κλείσιμο 80 καταστημάτων των ΕΛΤΑ και τη μετατροπή τους σε πρακτορεία, μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερόμενους ιδιώτες.
Στόχος, βεβαίως, η εξοικονόμηση χρημάτων και σε ότι μας αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, το μόνο που μένει να δούμε είναι ποια και πόσα απ’ αυτά τα 80 καταστήματα θα είναι στο δικό μας νομό.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο ότι σε πρώτη φάση τα ταχυδρομικά καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές. Δικαιολογημένα, συνεπώς, υπάρχει η σχετική ανησυχία.
Θα έπρεπε να υπάρχει, πιο σωστά, αφού τα Ταχυδρομεία, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις περιοχές, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και συμβάλουν στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη. Στο νομό μας, καταστήματα των ΕΛΤΑ έκλεισαν σε διάφορες περιοχές προ ετών… και οι συνέπειες μόνο θετικές δεν ήταν. Σήμερα, λόγω των «ειδικών» συνθηκών που επικρατούν, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο δραματικές.
Και μπορεί μεν το γενικό πλαίσιο του όλου «σχεδίου» να είδε το φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα, είναι, όμως, κοινό μυστικό από καιρό το τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση.
Ο μόνος που αντέδρασε στην Αιτ/νια, επιχειρώντας να προλάβει καταστάσεις και δυσάρεστες εξελίξεις, ήταν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του agrinioreport.com με εισήγηση του δημάρχου Ν. Σολδάτου και με ομόφωνη απόφαση του Σώματος, ο εν λόγο Δήμος φρόντισε έγκαιρα να εκφράσει απόψεις και ενστάσεις, να καλέσει τον αρμόδιο υπουργό να αφήσει εκτός «σχεδίου» την περιοχή…
Το τι θα κάνει τελικά η κυβέρνηση, θα το μάθουμε σύντομα.

agrinioreport.com