GAIA

GAIA

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ «Στα ψέματα και στις διαβολές του Δημάρχου απαντάμε με στοιχεία ΚΑΙ Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου»



Μετά την αποκάλυψη που έγινε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ( 21/11/2016) από τον επικεφαλής της Παράταξής μας Δημήτρη Τραπεζιώτη, ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου αγνόησε πρόταση – προσφορά της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ (ΠΕΕΓΕΠ) για δωρεάν εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης...
για το Πάρκο Αγρινίου, και αντ’ αυτής ο Δήμαρχος επέλεξε την απ’ ευθείας ουσιαστικά δηλαδή χωρίς ανοιχτή δημόσια προκήρυξη,  ανάθεση της μελέτης αυτής, (επιλογή της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται εντόνως από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης), επιβαρύνοντας έτσι το Δήμο με 60,000 ευρώ, ο Δήμαρχος ευρισκόμενος σε δεινή θέση το διέψευσε κατά τρόπο ηθικά απαράδεκτο, παρά τις δημόσιες δηλώσεις της ΠΕΕΓΕΠ και κατέφυγε προς αντιπερισπασμόν και μόνο στο γνωστό παραμύθι και την μαύρη προπαγάνδα ότι ο Επικεφαλής της Παράταξής μας, ως Δήμαρχος, χρέωσε δήθεν, λαμβάνοντας δάνειο, τον πρώην Δήμο Θεστιέων.
          Για να τελειώνουμε λοιπόν μ’ αυτό το παραμύθι, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τα δάνεια που είχε ο Δήμος Αγρινίου και όλοι οι υπόλοιποι πρώην Δήμοι το έτος 2010 που καταργήθηκαν με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», σύμφωνα με την υπ’ αριθ 101/2011 απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Έγκριση απογραφής περιουσίας – Ισολογισμού έναρξης 1 – 1 – 2011 Δήμου Αγρινίου»:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ              ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΕΚ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                             5,017,469,75
ΝΕΑΠΟΛΗΣ                                          2,729,963,80
ΘΕΣΤΙΕΩΝ                                            2,195,200,79
ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ                                        1,714,676,40
ΣΤΡΑΤΟΥ                                             1,207,189,29
ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ                                 875,767,00
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ                                      852,189,62
ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ                                          309,337,74
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                                   185,041,51
Σημειωτέον ότι τα άνω δάνεια οι Δήμοι έλαβαν, αφού βεβαιώθηκε η καλή οικονομική τους κατάσταση, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα εξοφλούσαν σταδιακά σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 10 ετών, μετά από σχετική πρόβλεψη στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 176) και μάλιστα καθ’ υπόδειξή και προτροπή της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας προκειμένου αφενός να εξοφλήσουν υφιστάμενα χρέη και δάνεια προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και αφ’ ετέρου να παράξουν έργο δεδομένου ότι η πολιτεία όφειλε και δεν απέδιδε στους Δήμους θεσμοθετημένους πόρους.
Το ίδιο βεβαίως έπραξε και η σημερινή Δημοτική Αρχή αφού με τις υπ’ αριθ   275/2015 και 38/2016 αποφάσεις του ΔΣ απεφάσισε να λάβει δάνειο ύψους 10.402.010,21 € για την αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων του Δήμου Αγρινίου. Με τη λογική λοιπόν του κ. Παπαναστασίου και ο ίδιος χρέωσε το Δήμο Αγρινίου με το ποσό των 10.402.010,21 €. Συνεπώς αποτελεί ασύστολη ψευδολογία, κακοπιστία,  κακοβουλία και κακοήθεια να ισχυρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι ο Δημήτρης Τραπεζιώτης χρέωσε το Δήμο Θεστιέων με το δάνειο που έλαβε ο Δήμος μετά από απόφαση μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με το δάνειο που έλαβε ο Δήμος Θεστιέων από το Τ.Π.Δ.Α. νόμιμα και το οποίο εξυπηρετούνταν κανονικά από τους θεσμοθετημένους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, εξόφλησε το υφιστάμενο χρέος που παρέλαβε απ’ την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (με δήμαρχο τον κ. Κατσαρή) ποσού 627.167,96 € και επίσης:
α) Αγόρασε για τις ανάγκες του Δήμου (ανέγερση σχολείων, δημιουργία κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π.) δώδεκα (12) ακίνητα αξίας 719.759,03 € τα οποία σήμερα αποτελούν περιουσία του Δήμου Αγρινίου και
β) Υλοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό, πολύπλευρο και δημιουργικό έργο, το οποίο κρίθηκε, αξιολογήθηκε και επιβραβεύθηκε από τους πολίτες του πρώην Δήμου Θεστιέων, οι οποίοι εξέλεξαν για δεύτερη τετραετία, τον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη, ως δήμαρχο με το συντριπτικό ποσοστό 61,3%.
Επειδή είμεθα βέβαιοι ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, στο υπόλοιπο της θητείας της, δεν πρόκειται να υλοποιήσει στην ΔΕ Θεστιέων ούτε το μισό από το έργο που υλοποίησε ως δήμαρχος ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δημήτρης Τραπεζιώτης και οι συνεργάτες του, όπως συνάγεται από τα δείγματα γραφής που έχουμε μέχρι τώρα, δηλαδή την απουσία έργου και την ολοσχερή αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου, να προωθήσει τα συμφέροντα του Δήμου και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ: ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα αγωνιστούμε αυτή να είναι η πρώτη και τελευταία χαμένη πενταετία για το Δήμο Αγρινίου και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να ανοίξει επιτέλους μια οραματική και ελπιδοφόρα προοπτική για το Δήμο μας που θα τον καταστήσει ανοιχτό, βιώσιμο και ελκυστικό…

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»