GAIA

GAIA

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η αρμονική συνύπαρξη μουσικής και λόγων του πρωτότυπου έργου Θεομήτωρ - Maria Virgo De Mare Mediterraneum

Η αρμονική συνύπαρξη μουσικής και λόγων του πρωτότυπου έργου Θεομήτωρ - Maria Virgo De Mare Mediterraneum  ξεκινά την διαδρομή της στην Τέχνη.
O διαφορετικός τρόπος έκφρασης της συγγραφέως Αικατερίνης Σιδέρη και της απαγγελίας της μέσα στο χωροχρόνο αποκαλύπτουν σταδιακά την Θεία Αρχή, που ....
κοινωνεί την έσω φύση του «είναι».  Εμπλουτίζεται μουσικά με το  καινοτόμο έργο του μουσουργού Ηλία Κοτζιά,  που μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο και ενδύει εθνικά μουσικά χαρακτηριστικά με τις αντιθέσεις της εξέλιξης στο χρόνο.

Σκοπός μας, να εμπλουτίσουμε πολιτιστικά και με σεβασμό την πόλη μας με μία μορφή έκφρασης των εσωτερικών σχέσεων του ανθρώπου με την Θεομήτορα, προσφέροντας  ποιότητα και ανακούφιση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Η συμμετοχή σας στην εκδήλωσή μας, που συμπυκνούται στο τρίπτυχο  ιδέα-ήχος-λόγος,  ευελπιστούμε ότι θα προσδώσει τον κυρίαρχο ρόλο στην αναγνώριση της παραγωγής πολιτισμού ως της μόνης ασφαλούς οδού εξέλιξης και διεξόδου. 

Συγγραφή, αφήγηση:  Αικατερίνη Σιδέρη
Μουσική σύνθεση, ηλεκτρονική παρουσίαση:  Ηλίας Κοτζιάς

Η παρουσίαση περιλαμβάνει:
Praeludium - Άκουε... (Εισαγωγή, διάρκεια 28 λεπτά)
Διάλειμμα 10 λεπτά
Θεομήτωρ - Maria Virgo De Mare Mediterraneum (Έργο, διάρκεια 41 λεπτά)

Η συναυλία εμπνευσμένη από την Θεομήτορα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο θέατρο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Αγρινίου. 

Η εκδήλωσή μας τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του Δήμου Αγρινίου και φιλοξενείται ευγενώς στην αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Αγρινίου (οδός Βότση 1).


Το CD Θεομήτωρ-Maria Virgo De Mare Mediterraneum προωθείται από τον εκδοτικό οίκο ΑΕÍΡΟΥΣ (www.ayrous.gr)

Η Αικατερίνη Σιδέρη γεννήθηκε και ζεί στην Αθήνα.
Ανέπτυξε την δημιουργική της σκέψη στην αρχιτεκτονική διάπλαση της μορφολογίας του χώρου. Η μελέτη και η εμπειρία στην εφαρμογή της απόλυτης αναγκαίας σύνθεσης με σκοπό την ορθή λειτουργικότητα, σε συνδυασμό πάντοτε με τις ιδιαιτερότητες της ανθρώπινης φύσης, μετεφέρθη στο πεδίο των ιδεών. Ο υλικός χώρος αντικατεστάθη από τον άϋλο χώρο της ανθρώπινης ύπαρξης και η εκδήλωση όχι μόνον του μέτρου, της αρμονίας, της ισορροπίας και του κάλλους, αλλά του βαθύτερου αιτίου της αληθούς ζωής αναζήτησαν το τέλειο της έκφρασής τους. Κατέγραψε δεκάδες δοκίμια με κύριο θέμα την ανθρώπινη ύπαρξη και τον προορισμό της και έχει εκδόσει τρία βιβλία.  Πιστεύει ακράδαντα στην ελευθερία των ιδεών και στην δημιουργική δύναμη της πηγαίας έμπνευσης του ανθρώπου. Σπούδασε στην ΒΑΚΑΛΟ Art & Design College και εργάσθηκε στο αντικείμενο των σπουδών της.



Ο Ηλίας Κοτζιάς συνθέτοντας επιχειρεί ηχητικά να αποτυπώσει μή μουσικά γεγονότα ή στιγμιότυπα. Στις συνθέσεις του προβάλλονται δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά, ο συμβολισμός και η πολυστιλιστικότητα. Bασισμένος  στις θεωρίες των "ηχητικών εικόνων" του C.G.Jung και των επιγόνων του χρησιμοποιεί ηχητικά σύμβολα με σκοπό την διέγερση του ασυνειδήτου. Η πολυστιλιστικότητα φαίνεται στην ποικιλία συνθετικών τεχνικών κάθε έργου του, καθώς εφαρμόζει τεχνοτροπίες από τροπική αντίστιξη μέχρι noise music και μουσική ηχητικών όγκων. Έχει συνθέσει μουσική για χορό, θέατρο, physical theatre καθώς και για ορχηστρικά σύνολα και σύνολα δωματίου. Μουσική του έχει παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία και Τουρκία.  Σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Bmus) και σύνθεση στο Royal Holloway University of London (Mmus. PhD). Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Ίδρυμα Αναστασίου Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και το Royal Holloway University of London.