GAIA

GAIA

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

«Παραμύθι από Ζάχαρη» Όλο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αγρινίου


Δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αγρινίου. Το φετινό «Παραμύθι από Ζάχαρη» είναι εμπλουτισμένο με πολλές  εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
19:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Δημοκρατίας, με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής, της Παιδικής Χορωδίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» του Δήμου Αγρινίου. Το «Μουσικό κουτί ζωντανεύει» από το τμήμα ακορντεόν, το μουσικοθεατρικό τμήμα Νεάπολης και τα τμήματα μοντέρνου χορού του Δήμου Αγρινίου.....

Μαγευόμαστε από τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Καρυοθραύστη, υπό τους ήχους της μαγικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι, απότο ερασιτεχνικό τμήμα θεάτρου του Δήμου Αγρινίου. Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε τη μαγεία της επίσημης έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τους παίκτες του Παναιτωλικού. Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα. Τα ξωτικά έχουν ήδη επιβιβαστεί στο τρενάκι τους και επιστρέφουν στην πόλη μας. Η ακτίνα εθελοντισμού συμμετέχει, συντονίζει και παιχνιδίζει με τους μικρούς μας φίλους.
Σε περίπτωση βροχής το άναμμα του δέντρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
20:00 «Χριστουγεννιάτικη Πόλη» στον Αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου.
Το παραμύθι από Ζάχαρη ανοίγει τις πύλες της Χριστουγεννιάτικης Πόλης και υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του με εκπλήξεις και πολλή μουσική.
21:00 Πάρτυ έναρξης του παγοδρομίου και της παγοτσουλήθρας στην Πλατεία Δημάδη. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, και θα πατινάρουν με άνεση και ασφάλεια σε ένα μεγάλο μουσικό πάρτυ.
• Επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες φίλων-εθελοντών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που θα βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας (πλησίονΠρακτορείου κ. Στασινού). Διάρκεια Βazaar από 9/12 έως
12/12 από τις 10.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ.
• Επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες φίλων-εθελοντών της ΕΛΕΠΑΠ. Διάρκεια Βazaar από 7/12/2016-23/12/2016, διεύθυνση Πάνου Σούλου 5 (δίπλα από το ΠΙΚΠΑ) και ώρες 09:30-13:30 και 18:00-21:00.
• Επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Η Ηλιαχτίδα». Διάρκεια Bazaar 17 και 18/12 από τις 10:00-13:00 και 18:00-21:00
Παρασκευή 9 έως Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
Οι Μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων δημιουργώντας, στολίζουν τις Πλατείες και τα δέντρα των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
11:00 Η Ακτίνα Εθελοντισμού στολίζει το δέντρο της Πλατείας Παναγοπούλου (Συντριβάνι) με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά μεταδίδοντας το μήνυμα της επανάχρησης.
12:00 Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τη Χορωδία «Αγία Σκέπη»,στην Πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι)(Υπεύθυνη κ. Τασολάμπρου Χ.).
12:00 Χριστουγεννιάτικες παιχνιδοδράσεις από «Το Δεντράκι της Αγάπης», στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (Υπεύθυνη κ. Κωνσταντάρα Σ.).
19:00 Εγκαίνια Έκθεσης ζωγραφικής του Απόστολου Τσώρη «Soul and Blues» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Διάρκεια Έκθεσης από 10/12/2016 έως 16/01/2017.
19:30 Παραδοσιακά χορευτικά στην Πλατεία Δημοκρατίας από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Υπεύθυνος κ. Τσελίκας Γ.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων «Δ. Ψαθάς»(Υπεύθυνος κ. Κοτερίδης Α.), τον Παγκρήτιο Σύλλογο (Υπεύθυνος κ. Νικολοπούλου Α.), τον Σύλλογο «Ο Αιτωλός» (Υπεύθυνος κ. Τσελίκας Γ.), το «ΚΔΑΠ Βαρνακιώτη» (Υπεύθυνη κ. Κίτσου Β.) και του «Αγίου Κωνσταντίνου» (Yπεύθυνη κ. Βασιλείου Κ.).
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
11:00 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, ελάτε να φτιάξουμε το καράβι της Αγάπης και της προσφοράς, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Παιδιά φέρτε μαζί σας παιχνίδια, βιβλία και γάλα να τα φορτώσουμε στο καράβι και να το στείλουμε σε παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου που το έχουν ανάγκη. Καπεταναίοι σε αυτό το ταξίδι θα είναι οι μαθητές του 1ου και του 2ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου με βοηθούς την Ακτίνα Εθελοντισμού. Καλούμε όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι.
18:00 Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου «Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πλατείας Δοκιμίου» με στολίδια που κατασκεύασαν τα ίδια και ψάλλουν τα κάλαντα (Υπεύθυνη κ. Βαγγελή Ε.). Συνδιοργάνωση με την Τοπική Κοινότητα Δοκιμίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκιμίου «Η Πρόοδος».
19:00 «Χορεύω για τη ζωή». Χορεύουμε για το Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες γονέων και φίλων Αγρινίου «Η Ηλιαχτίδα». Ενωμένοι, πιασμένοι χέρι-χέρι δίνουμε ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και των Συλλόγων: «Η Ρούμελη», «Νεάπολης», «Ματαράγκας», «Παραβόλας», «Μικρασιατών», «Σαρακατσαναίων
Βάλτου – Ξηρομέρου», «Λεπενούς – Ο Κατσαντώνης», «Τα Μανουσάκια», «Χρ. Καπράλος», «Σπολάϊτας – Η Αγία Παρασκευή», «Ποντίων – Δ.Ψαθάς», «Καμαρούλας». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου και είναι φιλανθρωπικού σκοπού. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Ατόμων με ΕιδικέςΑνάγκες γονέων και φίλων Αγρινίου «Η Ηλιαχτίδα».
Τιμή εισόδου 3 Ευρώ
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
18:00 Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Πλατείας Παναιτωλικού, το δέντρο της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ.
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου φτιάχνουν στολίδια με πολύ αγάπη για να ομορφύνουν περισσότερο την ομάδα της καρδιάς μας. Στην πλατεία του γηπέδου Παναιτωλικού θα τους περιμένουν οι παίκτες μαζί με τον Πανέτο για να στολίσουν όλοι μαζί το δέντρο. Βοηθοί θα είναι τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα ξωτικά και η Ακτίνα Εθελοντισμού. Όλοι μαζί θα στείλουν τα φαναράκια των ευχών ψηλά στον ουρανό για να είναι τα φετινά Χριστούγεννα γεμάτα από αγάπη και ειρήνη για όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου θα γεμίσει με μελωδίες την Πλατεία Παναιτωλικού με την «JAZZ BAND AGRINIO». Συμμετέχουν οι: Κακαές Ιωάννης -ντραμς, Χρήστος Παπαθανάσης -ηλεκτρικό μπάσο, Θωμάς Παπαθανάσης -ηλεκτρική κιθάρα, Φρανκ-Ιωάννης Παπαδάκης-Γουντ -πλήκτρα, Καλαϊτζής Γεώργιος -σαξόφωνο. Σε περίπτωση βροχής το άναμμα του δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου
17:00-19:00 Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και στολίζουμε το δέντρο της Παπαστρατείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
19:00 Εγκαίνια Ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής στην Παλαιά Δημοτική Αγορά με τίτλο «3 εικαστικές προτάσεις». Διάρκεια έκθεσης από 15/12/2016 έως 15/01/2017.
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Από 8:30-14:00 «Χριστουγεννιάτικη Εθελοντική Αιμοδοσία» αφιερωμένη στα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
18:00 Το τρενάκι των ξωτικών μαζί με τον Άη Βασίλη μοιράζουν σοκολάτες και γλυκά στην πόλη.
18:00-19:30 «Γράφουμε ιστορίες για τους αγγέλους του PAULKLEE» στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
18:30 Παρουσίαση Συνταγών για το Γιορτινό Τραπέζι των Χριστουγέννων από τον chef του εστιατορίου Pepe Rosso Pasteria, στο εκθετήριο Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων της Τριχωνίδα Α.Ε στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Διοργάνωση ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.).
19:00 Μουσικοκατασκευάσματα από την Ακτίνα Εθελοντισμού με εθελοντική συμμετοχή από «Το Δεντράκι της Αγάπης», στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
19:30 Φέρνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου. Από εκεί θα μοιραστούν σε οικογένειες που τα έχουν απόλυτη ανάγκη (Πλατεία Δημοκρατίας).
20:00 «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του «Ωδείου Σύγχρονης Τέχνης» της κ. Παπαδημητρίου-Κορκοντζέλου Κατερίνας, στην Πλατεία Δημοκρατίας.
21:00 «Κάλαντα και τραγούδια από όλη την Ελλάδα» με τη Χορωδία του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου και της παραδοσιακής ορχήστρας.
(Υπεύθυνος κ. Μήτσος Π.), στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
11:00 Σύλλογος Προσκόπων Αγρινίου «Χάρισε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί …το αξίζει…γίνε ο Άγιος Βασίλης του». Με τη δράση αυτή οι Πρόσκοποι θέλουν να ευαισθητοποιήσουν απλούς ανθρώπους, Συλλόγους, Φορείς, Επαγγελματίες της πόλης μας να γίνουν Αγιοβασίληδες παιδιών 6-8 ετών του Δημοτικού που δεν μπορούν να έχουν ένα δώρο τα φετινά Χριστούγεννα. Επιλέγουμε το χαμόγελο σε ένα παιδί …από ένα δάκρυ. Στήνουμε ένα δέντρο στην Πλατεία Δημοκρατίας και το στολίζουμε με τα γράμματα αυτών των παιδιών που έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία. Ο κάθε συμμετέχων γίνεται Αγιοβασίλης ενός παιδιού. Η δράση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας.
11:00-13:30 και 17:00-18:00 Επιδείξεις TAE KWON DO στην Πλατεία Δημάδη – Παγοδρόμιο.
12:00 Τι συμβαίνει όταν η βασίλισσα Ανάσσα βρίσκει λιωμένο το χιονάνθρωπό της στο παλάτι του Πάγου; Και ποιος καθαρίζει τους παγωμένους δρόμους του Ροβανιέμι; Κι ύστερα, πώς αναποδογυρίζει το καμίνι της βίδας και γεμίζει λάβα τα δώρα των Χριστουγέννων λίγο πριν την αναχώρηση του Άη Βασίλη για την ταχύτερη περιστροφή του στη Γη; Ελάτε να ζήσουμε «Το Παραμύθι της Ανάσσας του Πάγου» στο κρυσταλλωμένο Ροβανιέμι και να συναντήσουμε τον Άη Βασίλη με τα ξωτικά του που δουλεύουν για τη σημαντικότερη αποστολή του κόσμου.
Γιατί τελικά, τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Και οι επιθυμίες των παιδιών αξίζουν θαύματα… Η αφήγηση θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Δημοτική Αγορά από τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε, ενώ οι ξωτικούλες Αλεξάνδρα και Μαρίνα Τσιτσικάου από το δημιουργικό παιχνιδοβι-βλιοπωλείο «Το Φουρφούρι» θα χαρίσουν υπέροχες χιονονιφάδες σε όλα τα παιδιά. Με την αγορά του παραμυθιού «Η Ανάσσα του Πάγου» στηρίζουμε το Χαμόγελο του Παιδιού.
13:00 Αφήγηση από τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε «Χριστούγεννα όλο χαρά, ας λάμψει όλη η πόλη. Χαρές και γέλια στα παιδιά, αγάπη να’ χουν όλοι!» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
18:00 «Χριστουγεννιάτικα παραμύθια ……..που λένε πάντα την αλήθεια». Μια παράσταση για παιδιά με αφήγηση ελληνικών παραδοσιακών παραμυθιών για τα Χριστούγεννα, διανθισμένων με μουσική, τραγούδια και κάλαντα. Αφηγήτρια η συγγραφέας κ. Μαρία Παναγιωτακοπούλου, στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Διοργάνωση ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.).
19:30 «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, από το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα Καλυβίων, σε μια διασκευή βασισμένη σε αυτοσχεδιασμούς των παιδιών, στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη – Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου (Υπεύθυνη κ. Καραφά Μ.).
20:00 «ΓΚΑΜΗΛΑ – Έθιμο του Δωδεκαημέρου» από τα Παραδοσιακά Χορευτικά Τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, «Καμαρούλας», «Θεστιέων» και «Φυτειών» (Υπεύθυνος Συλλόγων κ. Τσιάμης Φ.) «Αγίου Κωνσταντίνου» (Υπεύθυνη κ. Βασιλείου Κ.), στην Πλατεία Δημοκρατίας.
20:30 Μουσική εκδήλωση «Θεομήτωρ». Συγγραφή-Αφήγηση: Αικατερίνη Σιδέρη, Μουσική σύνθεση-Ηλεκτρονική παρουσίαση: Ηλίας Κοτζιάς. Συνδιοργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
11:00 Ελάτε να γιορτάσουμε και αυτά τα Χριστούγεννα με μουσική και χορό στη «Χώρα της Φαντασίας». Θα διασκεδάσουμε με κατασκευές, γιορτινές λιχουδιές, θεατρικά δρώμενα με τον Σκρούτζ και το πνεύμα των προηγούμενων Χριστουγέννων. Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε μια παρέα. (Υπεύθυνες κ.κ. Νικολάου Γ., Στρουγγάρη Μ., Ζαρκάδα Κ., Κανιούρη Β. και Παπανίκου Β.) Παλαιά Δημοτική Αγορά.
11:00-13:30 και 17:00-18:00 Επιδείξεις TAE KWON DO στην Πλατεία Δημάδη – Παγοδρόμιο.
12:30 Ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί με Χριστουγεννιάτικη διάθεση σε ρυθμούς latin, hip-hop και μοντέρνου χορού με την ακαδημία χορού «DANCE ACADEMY»(Υπεύθυνη κ. Ελένη Πίσιου), στην Πλατεία Δημοκρατίας.
17:00 Ένα «Νεραϊδοκομμωτήριο» θα έχει στηθεί για όλα τα κορίτσια, ενώ για τα αγόρια θα υπάρχουν Christmas tattoo & wave hair design, στην Χριστουγεννιάτικη Πόλη – Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου. Διοργάνωση Ακτίνα Εθελοντισμού και ΙΕΚ Τομή.
18:00 Τα παιδιά του τμήματος δημιουργικής απασχόλησης και θεατρικού παιχνιδιού της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, θα περιμένουν όλα τα παιδιά για να ζωντανέψουν μαζί Χριστουγεννιάτικα παραμύθια όπως: «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» του Ε. Τριβιζά, «Η μπουγάδα
του Άη Βασίλη» της Ι. Κυρίτση, «Η Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ε.Τριβιζά κ.α. Εμψυχώτριες κ. Γκουρνέλου Κατερίνα και κ. Σελεβίστα Μέλισσα, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
19:00 «Χορεύω για τη ζωή». Χορεύουμε για το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα». Ενωμένοι, πιασμένοι χέρι-χέρι δίνουμε ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου και των Συλλόγων «Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου», «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», «Ζευγαράκι», «Συντροφιά με την Παράδοση», «Ο Αιτωλός», «Οι Ρίζες», «Παγκρήτιος»,
«Χοροστάσι», «Θεστιείς», «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου και είναι φιλανθρωπικού σκοπού. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα».
Τιμή εισόδου 3 Ευρώ.
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
18:00-19:30 «Ζωγραφίζουμε και στέλνουμε χριστουγεννιάτικες καρτ ποστάλ» σε όλες τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
17:00-19:00 «Ένα ελατάκι για τον Τάκη», ένα οικολογικό και Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Σκεφτόμαστε ιδέες για πιο «πράσινα» Χριστούγεννα, στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
16:30 Ελάτε να παιχνιδοδραστηριοποιηθούμε και να γλυκαθούμε με την Ακτίνα Εθελοντισμού και την εθελοντική συμμετοχή από «Το Δεντράκι της Αγάπης», στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.
18:30-20:00 «21 Δεκεμβρίου» η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Διαβάζουμε βιβλία με το λιγότερο δυνατό φωτισμό. Προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας μικρού μήκους, στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
18:00-21:00 Αγώνες Σκάκι για τα παιδιά της «Φαντασίας»(Υπεύθυνος κ. Κολοβός Γ.).
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου
17:00 Προβολή ταινίας «Ρούντολφ το ελαφάκι», στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
17:30 Χριστούγεννα στο Γηροκομείο.
«Πάμε σαν άλλοτε…» μια μουσική παράσταση με αναδρομή σε τραγούδια παλιών δεκαετιών σε συνεργασία με το Μουσικό Σύλλογο «Ορφέας». Το μουσικό σύνολο αποτελούν: κ. Άννυ Τσιτσιμελή, κ. Παύλος Γρέντζελος, κ. Βασίλης Γρηγορόπουλος, κ. Στέφανος Κακαβούλας, κ. Γιάννης Τζαμούρας.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν για την ενίσχυση της λειτουργίας του Ιδρύματος. Αναχώρηση με λεωφορείο από το ταμείο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ώρα 5:00 μ.μ. Περιορισμένος αριθμός θεατών (100 άτομα)
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
(Γηροκομείο Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου).
20:30 Pre Christmas Eve Party, συναυλία με τo συγκρότημα «48 Ores ft Lukia» στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
10:30–12:30 Δεν ξέρετε τι δώρο να κάνετε στο μπαμπά και στη μαμά σας, στον παππού και τη γιαγιά σας; Στο νονό και τη νονά σας; Μην ανησυχείτε! Οι δασκάλες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μια κάρτα για το νέο έτος για να τη χαρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε. (Υπεύθυνες κ. Μαχαλιώτη Μ. και κ. Μίχου Β.) στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.
17:00 Προβολή ταινίας «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
17:00-19:00 «Strumf –Show». Φέτος οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν, θα παίξουν και θα φωτογραφηθούν με τα Στρουμφάκια, στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη –Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου.
17:00-19:00 «Κεντάμε με χρωματιστές κλωστές» χριστουγεννιάτικες, γιορτινές λέξεις και δημιουργούμε ένα κολάζ, στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
19:00 Το Εφηβικό Θεατρικό Τμήμα Καλυβίων παρουσιάζει το Θεατρικό Δρώμενο «Λαός και Κολωνάκι». Οι έφηβοι θα μιλήσουν για τις αξίες της ζωής και θα στείλουν το δικό τους μή- νυμα για τις γιορτές. Βασισμένο σε μια ιδέα της κ. Μαρίνας Καραφά και σε αυτοσχεδιασμούς των παιδιών. Το θεατρικό θα παρουσιαστεί στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη -Αύλειος χώρος
Καπναποθηκών Παπαστράτου.
19:30 «Ο Χιονάνθρωπος που έλιωνε» θεατρικό δρώμενο από το Τμήμα Παιδικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη –Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου (Υπεύθυνη κ. Ζαρκάδα Κ.).
20:00 «Μ’ένα ρόδι θα σε προϋπαντήσω…». Εορταστική Συναυλία στην Πλατεία Δημοκρατίας από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, με κάλαντα, τραγούδια, έθιμα και ιστορίες από περιοχές της Ελλάδας, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. (Υπεύθυνοι: χορωδίας παιδιών & ενηλίκων κ. Ευσταθία Γρέντζελου, παρα-
δοσιακής ορχήστρας κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και παραδοσιακών κρουστών κ. Μάκης Φεγγούλης).
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου
Κάλαντα σε όλη την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
11:00 Χορευτικά από το Παιδικό Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου (Υπεύθυνη κ. Διαμάντη Θ.), σύγχρονος χορός και JAZZ από τα τμήματα της Kοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου (Υπεύθυνη κ.Φούκα Κ.), τμήματα Zumba από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Υπεύθυνη κ. Κρικώνη Α.), ρυθμική-ενόργανη Γυμναστική και Σύγχρονος χορός από το Σύλλογο Γ.Α.Σ Αιτ/νίας ΘΟΑΣ Αγρινίου (Υπεύθυνη κ.Καζαντζή Β.), στην Πλατεία Δημοκρατίας.
17:00 Προβολή ταινίας «Τα φιλαράκια και ο χαμένος θησαυρός» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
17:30 «Τι δώρο να ζητήσω φέτος;» Θεατρικό δρώμενο για παιδιά 3-8 ετών από την ομάδα «σβούρα» στην Πλατεία Δημάδη – Παγοδρόμιο. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα είναι έτοιμα για την πιο σπουδαία γιορτή. Τι γίνεται όμως όταν ένα κορίτσι ζητά κάτι πολύ παράξενο από τον Άγιο Βασίλη; Ένα θεατρικό δρώμενο που διασκεδάζει τα παιδιά και ταυτόχρονα τους κάνει να αναρωτηθούν τι δώρο πρέπει να ζητήσουν φέτος; Στο τέλος τα παιδιά καλούνται να γράψουν ένα γράμμα στο οποίο να εύχονται κάτι. Το κουτί ευχών θα γεμίσει άραγε με ευχές αγάπης ή ευχές υλικών αγαθών;
19:00 CLASSIC HOLY NIGHT Ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού Χρήστου Ραμμόπουλου. Παραμονή Χριστουγέννων στο Αγρίνιο με μελωδίες κλασσικές από τον κόσμο της Όπερας, των Musicals, του Disney και του κινηματογράφου. Ελάτε να υποδεχθούμε μελωδικά και ξεχωριστά τα φετινά Χριστούγεννα με ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού από το βαρύτονο Χρήστο Ραμμόπουλο. Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες και lied από το κλασσικό ρεπερτόριο, καθώς και πασίγνωστα τραγούδια από διάσημα musicals και αγαπημένες ταινίες του W.Disney. Στο πιάνο συνοδεύει η διακεκριμένη πιανίστας κ. Αγγελική Δαλιάνη.
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ. παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου).
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου
Η Χριστουγεννιάτικη πόλη σας περιμένει με πολλές εκπλήξεις, ανήμερα Χριστουγέννων.
17:00 Προβολή ταινίας Barbie «Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
«BAZAΑR Βιβλίων» Πρωτοβουλία Βιβλιοπωλών Αγρινίου, στην Πλατεία Δημάδη – Παγοδρόμιο.
17:00 Προβολή ταινίας «Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Μίκυ» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
16:00 Κάλαντα στις Δημοτικές Ενότητες Αβόρανης, Παναιτωλίου, Καινουργίου, Παραβόλας, Παντάνασσας από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
17:00 Προβολή ταινίας «Τα φιλαράκια του Άη Βασίλη» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
17:00-19:00 Αφήγηση Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας και θεατρικό παιχνίδι για ηλικίες 5-12 ετών στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
21:00 Έναρξη Φεστιβάλ Μονολόγων
Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημιακών Σχολών Αγρινίου
«Πρωινό Άστρο» του Γ. Ρίτσου Ερμηνεία: Βαρβάρα Γκεγκάι
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α’
«Σεμινάριο Βλακείας» του Σάκη Σερέφα Ερμηνεία: Λίνα Κολοβού
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β’
«To μπουφάν της Χάρλεϋ» του Βασίλη Κατσικονούρη
Ερμηνεία: Ειρήνη Δαφνιά Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα
(ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου)
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
17:00 Προβολή ταινίας «Ο Τζούνιορ και τα μαγικά πλάσματα του δάσους» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
17:00-19:00 «Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια» στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
18:00 Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους της το έργο «Τα δέντρα αντιστέκονται …..», βασισμένο στο θεατρικό της Γιώτας Αλεξάνδρου «Τα αντιστασιακά έλατα». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Κατερίνα Γαλάνη, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Ειρήνη Καραγιώργου, Καραΐσκου Κατερίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα, Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα. Η μουσική διασκευή έγινε από το συγκρότημα De Sade Exupery και αποτελείται από τους: Νίκο Καλαμπαλίκη, Μάριο Αθανασίου, Άκη Σαγάνη και Δημήτρη Σελεβίστα. Υπεύθυνη κατασκευής κούκλας: Γκουρνέλου Κατερίνα.
19:00 «Christmas Dance Party» με την Big Band της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας.
20:30 Θεατρικό Δρώμενο βασισμένο στην αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρυοθραύστη, υπό τους ήχους της μαγικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι (Yπεύθυνη κ. Ζαρκάδα Κ.) στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη –Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου.
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων
Θεατρική Ομάδα Καλυβίων «παιΖΟΥΜΕ» Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου
«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α»
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Ερμηνεία: Ρούλα Κωνσταντάρα
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Καραφά
Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού Πολ. & Μορφ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό»
«Μεγαλώνω Μαμά», βασισμένο στο κείμενο της Ισμήνης Βιλλιώτη
«Γερνάω Μαμά»
Προσαρμογή διαλόγων-Διασκευή/Σκηνοθεσία/Οργάνωση Παραγωγής:
Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό»
Ερμηνεία: Αστέρω Περγαντή
Θεατρική Ομάδα Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας
‘’ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ’’ από την συλλογή διηγημάτων ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟ ΧΑΜΕΡΣΜΙΘ››
Συγγραφέας: Ελένη Τσικριτέα – Χωρεάνθη
Ηθοποιός: Ειρήνη Παπαϊωάννου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σελιμάς (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου)
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
16:00 Κάλαντα στις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Στράτου, Λεπενούς, Δοκιμίου, Καλυβίων, Αγγελοκάστρου, Λυσιμαχείας, Κλεισορευμάτων από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων
Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice
«Ο ΛΗΣΤΗΣ»
Συγγραφέας: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Σκηνοθέτης: Γιούλη Μαρούση
Ηθοποιός: Θύμιος Παπαγρίβας
Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Μουσικού Συλλόγου
Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ»
«Μια κανονική μέρα»
Συγγραφέας: Κατερίνα Γιαννάκου
Σκηνοθέτης: Γιούλη Μαρούση
Ηθοποιός: Τόνια Σκιαδά
Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Δ.Δ Νεάπολης Αγρινίου «Το Παλαιόκαστρο»
«Η Άγνωστος του Πικάσο» του Αλέξη Κανάτα
Ερμηνεία: Κατερίνα Μπαλάσκα
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Τσιρώνη Μαίρη
(ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου)
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
16:00 Κάλαντα στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας και Αρακύνθου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
17:00-19:00 «Τhe fun show» Animation event με ζογκλέρ, μασκότ και πολλές εκπλήξεις που θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους στη Χριστουγεννιάτικη Πόλη –Αύλειος χώρος Καπναποθηκών Παπαστράτου.
19:30 Παραδοσιακά χορευτικά από το Σύλλογο Ζευγαρακίου (Υπεύθυνη κ. Δαβούλου Π.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο» (Υπεύθυνος κ.Φλώτσιος Ν.), «Οι ρίζες» (Υπεύθυνος κ. Καμμένος Χ.), «Δοκιμίου – Η Πρόοδος» (Υπεύθυνος κ. Καμμένου Κ.), «Ζορμπάς» (Υπεύθυνος κ. Γερνάς Ν.), «Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ξηρομέρου» (Υπεύθυνος κ. Κοντονάσιου Α.), Σύλλογος «Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας» (Yπεύθυνη κ. Γεωργιάδου Α.) στην Πλατεία Δημοκρατίας.
21:00 Τελετή λήξης του Φεστιβάλ Μονολόγων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου).
Σάββατο 31 Δεκεμβρίου
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη την πόλη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
13:00-15:00 «Christmas Harmony», Μουσική εκδήλωση με χριστουγεννιάτικη τριμελή ορχήστρα η οποία θα προσφέρει στο κοινό μουσικές διαδρομές σε μοντέρνα και jazz μουσικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια.
Κυριακή 1 Ιανουαρίου
Εορτασμός της 1ης του Νέου Έτους.
Τέλεση Δοξολογίας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης
Πίτας στο Δημαρχείο Αγρινίου.
Δευτέρα 2 Ιανουαρίου
«Ανταλλακτικό Παζάρι Βιβλίων», Πρωτοβουλία Βιβλιοπωλών Αγρινίου στην Πλατεία Δημάδη – Παγοδρόμιο.
Τρίτη 3 Ιανουαρίου
17:00-19:00 «Μια ευχή για το 2017» στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
18:00-18:30 «Μαθαίνοντας τα πάντα για τα Χριστούγεννα».
Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού για μικρά παιδάκια 1-3 ετών παρέα με τους γονείς τους. Ένα παραμύθι γίνεται αφορμή για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Παρέα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιχνίδια και κίνηση δημιουργείται η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μάθουμε τα πάντα για τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. Γονείς και παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε ένα παραμύθι κατάλληλο γι’αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία.
18:30-19:00 «Παιχνίδια και παραμύθια με καλικάντζαρους και ξωτικά!!!» Ελάτε στην πλατεία Δημάδη στο Παγοδρόμιο να διασκεδάσουμε με τα πιο απίθανα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και να αναρωτηθούμε όλοι μαζί: Πόσες αταξίες έκαναν φέτος τα καλικαντζαράκια; Πόσες καραμέλες έφαγαν τα ξωτικά; Ποιος κέρδισε το φλουρί; Πολλά και πρωτότυπα παιχνί-
δια θα περιμένουν όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στον υπέροχο χώρο του Παγοδρομίου.
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
11:00-12:30 «Κατασκευάζουμε το γούρι της χρονιάς!» Κατασκευές και παιχνίδια για να καλωσορίσουμε την νέα χρονιά! Χορός, τραγούδια και ένα όμορφο γούρι για όλα τα παιδιά! Στην πλατεία Δημάδη στο Παγοδρόμιο.
18:00 Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους της το έργο «Τα δέντρα αντιστέκονται …..», βασισμένο στο θεατρικό της Γιώτας Αλεξάνδρου «Τα αντιστασιακά έλατα». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Κατασκευάζουν κούκλες και παίζουν: Αθανασοπούλου Κατερίνα, Κατερίνα Γαλάνη, Γιγκλά Ελένη, Γκουρνέλου Κατερίνα, Ειρήνη Καραγιώργου, Καραΐσκου Κατερίνα, Μαργώννη Μαριάννα, Πανταζή Βαγγελιώ, Σελεβίστα Μέλισσα, Σερμιντζέλη Γιάννα, Σουμέλη Καλιρρόη, Σταμάτη Φανή, Τσιρογιάννη Βαρβάρα, Χριστοδουλοπούλου Ντίνα. Η μουσική διασκευή θα γίνει από το συγκρότημα De Sade Exupery και αποτελείται από τους: Νίκο Καλαμπαλίκη, Μάριο Αθανασίου, Άκη Σαγάνη, Δημήτρη Σελεβίστα.
Υπεύθυνη κατασκευής κούκλας: Γκουρνέλου Κατερίνα.

19:00 Παραδοσιακά Χορευτικά από τους Συλλόγους:
«Ο Ζορμπάς» (Υπεύθυνος κ. Γερνάς Ν.), «Οι Μερακλήδες» (Υπεύθυνος κ. Πλιάτσικας Δ.), «Παραβόλας» (Υπεύθυνος κ. Σταμάτης Χ.), «Κ.Δ.Α.Π Βαρνακιώτη» (Υπεύθυνη κ. Κίτσου Β.), «Κ.Α.Π.Η Αγρινίου» (Υπεύθυνη κ. Αράχωβα Α.), Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστάσι» (Υπεύθυνος κ. Γιολδάσης Α.) στην Πλατεία Δημοκρατίας.