GAIA

GAIA

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Καθοριστική η συμβολή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαβούλευση που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Καθοριστική είναι η συμβολή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαβούλευση που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην τελική διαμόρφωση επί του Β1 Σταδίου της Μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης»....


Σήμερα το μεσημέρι, με την παρουσία πληθώρας εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συλλόγων αλλά και ιδιωτών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ημερίδα Δημόσιου Διαλόγου και Διαβούλευσης που είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για το χωροταξικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής «σήμερα κατατέθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες συνολικά με όλες αυτές που θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, μέχρι και την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να συμπεριληφθούν στην τελική πρόταση και έτσι μετά να έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 21 Μαρτίου» και κατέληξε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς αλλά και για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχουν σε αυτή τη φάση της διαβούλευσης όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς, για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Να υπενθυμίσουμε πως, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr ) στις θέσεις (banners) «Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού» και «Παράταση Διαβούλευσης ΠΠΧΣΑΑ», έχουν αναρτηθεί τόσο η μελέτη όσο και άλλες πληροφορίες και οι φορείς μπορούν να εισέρχονται ώστε να ενημερωθούν και ακολούθως, να υποβάλλουν τα έγγραφα με τις προτάσεις τους.
  • Σε ηλεκτρονική μορφή την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dap@pde.gov.gr μέχρι την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 πμ.
  • Σε περίπτωση που Φορέας επιθυμεί να αποστείλει έγγραφο επιπλέον σε φυσική (έντυπη) μορφή, αυτό θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, 26441 ΠΑΤΡΑ, υπόψη κ. Λυκούργου Σταματελάτου, Προϊσταμένου ΔιΑΠ ΠΔΕ και εκπροσώπου της Π.Δ.Ε. στην ομάδα εργασίας για τη παρακολούθηση και αξιολόγηση της εφαρμογής του ΠΠΧΣΑΑ ΔΕ, τηλ. 2613613610, φαξ 2613613605.
Έγγραφα που θα αποσταλούν μετά τη προθεσμία αυτή δεν θα ληφθούν υπόψη.
Ποιοι συμμετείχαν στην Ημερίδα
Στη σημερινή ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης ΚαραβίδαςΠεριφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος.
Επιπλέον, έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας, ο Αναπληρωτής της Πρυτάνεως Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Ρόκος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, αντιδήμαρχοι και Διευθυντές των Δήμων Αιγίου, της Ι.Π. Μεσολογγίου, του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της δημοτικής παράταξης «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», της ΚΤΑΔΑ – Αναπτυξιακή ΑΕ, εκπρόσωπος Δήμου της Αχαΐα ΑΕ, του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, μελετητές, στελέχη και διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ/ΠΔΕ.