GAIA

GAIA

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δημοτικός Λαχανόκηπος Αγρινίου .Ξεκινούν οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες και οι αιτήσεις

281106de-fd82-4ded-8ec8-9903b857998b

b604b48a-0d20-4999-abf0-72a9bd5c5cf2
Ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την ανανέωση των καλλιεργειών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, προσκαλεί τους πολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος βρίσκεται, εδώ και ένα χρόνο, σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό αγροτεμάχιο, εντός του αστικού ιστού της πόλης, στην περιοχή Γιαννούζι, εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστική συγκοινωνία ακόμη και με τα πόδια, με υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και λειτουργεί οργανωμένα με καθημερινή υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό....

Ο Λαχανόκηπος έχει γίνει πλέον, τόπος συνάντησης ανθρώπων με αγάπη και μεράκι για τη γεωργία, την κηπουρική και την αειφορία. Πέρυσι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και η λειτουργία του προσέφερε σε 100 οικογένειες συμπολιτών μας μια σημαντική πηγή κάλυψης των αναγκών σίτισής τους και μια δημιουργική διέξοδο κόντρα στην κρίση .
Σε κάθε  ωφελούμενο, παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έτσι ώστε ο πολίτης να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα. Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι είναι δημότες και κάτοικοι κυρίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία, άνεργοι-μέλη οικογενειών πολυτέκνων, σχολεία και διάφοροι φορείς. Οι δικαιούχοι μπορούν να καλλιεργήσουν όποια λαχανικά θέλουν χωρίς καμία επιβάρυνση. Η μόνη τους υποχρέωση είναι να ακολουθούν αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους και να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες  από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452, 454, 456).
Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( dtoa@agrinio.gr &dimotikoslaxanokipos@yahoo.gr.)
Ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 29 Μαρτίου 2016 έως 15 Απριλίου 2016.
Η λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Ε. Υ. Δ. Ε. Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια δομή που συμπληρώνει τις δράσεις και παροχές του Kοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στοχεύοντας στη διατροφική επάρκεια των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΗΠΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

           Προς Δήμο Αγρινίου
                                                                                         Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
                                                                                                  Τμήμα  Αγροτικής  Παραγωγής
                                                                                                                                   
                                                                                                            Ημερομηνία……………………..
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΟΝΟΜΑ:                                                                                       
ΟΝ. ΠΑΤΕΡΑ:
ΟΝ. ΜΗΤΕΡΑΣ:
Α.Φ.Μ.:          
Α.Δ.Τ. :                                 
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :                                
ΠΟΛΗ:  
Τ.Κ :
 ΤΗΛΕΦΩΝΑ:     
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  (ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ)     ΝΑΙ                     ΟΧΙ     
Σ                 ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΗΠΟΤΕΜΑΧΙΟ:
       ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
  1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  3. Εκκαθαριστικό για το έτος 2015
                   Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω ενημερωθεί για τον κανονισμό του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίου και εν γνώσει των συνεπειών του κανονισμού θα  τηρώ τους κανόνες που προβλέπονται για τη σωστή λειτουργία του.
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΑΙΤΟΥΣΑ                                                         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ