GAIA

GAIA

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ





Η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, όσον καιρό υπήρχε αυτό το στοιχείο το ΙΝΚΑ  συμφωνούσε και διέδιδε την ιδέα της εθελοντικής αυτής προσφοράς. Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα:

Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων, αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμου υπογράφεται από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία ενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των Μνημονίων.

Εκτός από την βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος,
κάτι που μόνο στα Νταχάου είχε συμβεί το σκηνικό συμπληρώνεται, από το ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου», δηλαδή το κώμα, και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» που επιτρέπει (γρήγορα  άμεσα και για όλο τον Ελληνικό Πληθυσμό)  στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης  (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ

Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011) ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο.
Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ :
·        Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.
·        Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι  «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» κατά προτίμηση αυτή που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
·        Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν θα καταργηθούν  ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) τότε πάλι θα προτρέψει του πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Στέλνουμε τις Δηλώσεις Άρνησης Επίταξης των οργάνων μας
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (Έλληνες και αλλοδαπούς)
Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ

Μας καταστρέψανε τη Ζωή, δεν θα μας την πάρουνε