GAIA

GAIA

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οδηγίες για το επίδομα πετρελαίου Θέρμανσης από την ένωση Βενζινοπωλών Αιτ/νίας-Λευκάδας



      Παρατηρήθηκε ότι πολλοί καταναλωτές έχουν προβεί στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιδότησης στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).        Θέμα: Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές    


       Πληροφορούμε το καταναλωτικό κοινό ότι όσοι πληρούν τα κριτήρια(εισόδημα – ύψος ακίνητης περιουσίας κ.α.) δικαιούνται επίδομα θέρμανσης,δηλαδή επιστροφή φόρου, η οποία ανέρχεται στα 0,28 Ευρώ (28 λεπτά) το λίτρο.......




      Η τιμή πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται περίπου από 1,30 έως 1,35 Ευρώ ανά λίτρο   π.χ. αν  η τιμή λίτρου είναι 1,30 Ευρώ και αφαιρέσουμε τα 0,28 Ευρώ, ητελική τιμή λίτρου πετρελαίου θέρμανσης μειώνεται στο 1,02 Ευρώ.


Η διαδικασία  έχει ως εξής:

     Η επιδότηση είναι μέχρι τα 120 τ.μ. ανεξάρτητα αν τα τετραγωνικά της κατοικίας είναι περισσότερα. Σε κάθε τετραγωνικό μέτρο αντιστοιχούν  8 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης επί 0,28 Ευρώ η επιστροφή φόρου, δηλαδή αν το σπίτι είναι 100 τ.μ. δικαιούται επιδότηση για 800 λίτρα (100τ.μ. επί 8 λίτρα) και η επιστροφή φόρου είναι στα 224 Ευρώ (800 λίτρα επί 0,28 Ευρώ / λίτρο).

    Ο καταναλωτής δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτεί τα λίτρα επιδότησης όλα μαζί αλλά μπορεί και τμηματικά και η επιδότησή του θα επιστραφεί σε δόσεις.

     Οι δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να υποβάλλουν την σχετική αίτηση, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr)  επιλέγοντας το πεδίο <<επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης>>.

     Πληκτρολογούμε τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet (κωδικούς εφορίας – πληροφορίες από λογιστή)

      Εάν οι δικαιούχοι  δεν διαθέτουν κωδικούς, βάζουν ως username  το Α.Φ.Μ.τους και ως password τον αριθμό ειδοποίησης που βρίσκεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα  μιας εκ των φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας πενταετίας.


  Στην αίτηση αν πρόκειται για μονοκατοικία συμπληρώνουμε τα παρακάτω:

Α)-στον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πληκτρολογούμε μόνο τους εννέα πρώτους αριθμούς

Β)-στην επιφάνεια (τετραγωνικά μέτρα) πληκτρολογούμε τον αριθμό τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος αναγράφεται  στον λογαριασμός  της ΔΕΗ

Γ) στο IBAN πληκτρολογούμε τον αριθμό IBAN που υπάρχει στην πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου λογαριασμού τραπέζης

Δ)-το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού

Ε) e-mail (αν υπάρχει)

Ζ) τηλέφωνο οικίας

Η) κινητό τηλέφωνο

      Αφού συμπληρωθούν τα παραπάνω επιλέγουμε υποβολή αίτησης και το σύστημα μάς ενημερώνει αν δικαιούμαστε επίδομα θέρμανσης και πόσο ακριβώς ή αν δεν δικαιούμαστε και για ποιο λόγο.


     Στην αίτηση, αν πρόκειται για πολυκατοικία ο διαχειριστής θα πρέπει να επιλέξει ότι ενεργεί ως διαχειριστής της πολυκατοικίας και συμπληρώνουμε τα παρακάτω:

Α) το ΑΦΜ του διαχειριστή ή το ΑΦΜ της πολυκατοικίας αν υπάρχει  

Β) τον αριθμό κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της πολυκατοικίας

Γ) τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης

Δ) τα ονοματεπώνυμα των ενοίκων που διαμένουν στα διαμερίσματα

        Στη συνέχεια ο κάθε ένοικος συμπληρώνει την αίτηση  επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σαν να πρόκειται για μονοκατοικία.

      Η επιστροφή φόρου γίνεται σε διάστημα περίπου ενός μηνός από την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης. 


     Για να ελέγξετε αν τα χρήματα επιστροφής έχουν κατατεθεί στον λογαριασμό σας θα μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα ΓΓΠΣ www.gsis.gr με τον ίδιο τρόπο που υποβάλλατε την αίτηση επιστροφής φόρου ή να επισκεφτείτε την τράπεζάς σας.


       Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα πρατήρια που προμηθεύεστε καύσιμα, στα ΚΕΠ, στο λογιστής σας, στη Γενική  Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο τηλ. 210-4803131,  καθώς και στην Ένωση Βενζινοπωλών στις εργάσιμες μέρες και ώρες 08:30 π.μ. – 12:30 π.μ. στα εξής τηλέφωνα 26410-44567-23456.


ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ

………………………………

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ        

ΑΙΤ / ΝΙΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ   

ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ 6 – ΑΓΡΙΝΙΟ Τ. Κ. 301 00

ΤΗΛ. 26410-44567

ΤΗΛ. FAX. 26410-23456

E mail enosi_1@otenet.gr