GAIA

GAIA

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ζεσταίνουν τρακτέρ και στην Αιτωλ/νία;



Τη στιγμή που χθες Κυριακή τα τρακτέρ ανέβηκαν στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Αιτωλ/νίας, πραγματοποίησαν σύσκεψη σήμερα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου
Στη σύσκεψη, εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ και της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας, συζήτησαν για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, ειδικά μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και αποφάσισαν να συμπορευτούν με τους αγρότες άλλων περιοχών που επιδιώκουν άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην σύσκεψη εκ μέρους της ΠΑΣΥ παραβρέθηκε το μέλος της Γραμματείας της και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης , ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας Σπ. Κοτοπούλης καθώς και μέλη της ΟΑΣ.

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης,  μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φτωχή αγροτιά της χώρας, η Πανελλήνια Αγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις όπως  συσκέψεις, περιοδείες, συγκέντρωση τρακτέρ  σε πλατείες σε όλη τη χώρα. "Σε αυτή τη κατεύθυνση και η γραμματεία της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει και τη σημερινή σύσκεψη και έχει στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση του αγώνα της φτωχής αγροτιάς και του νομού μας. Η πρόταση της ΠΑΣΥ του νομού μας, θα είναι η συμμετοχή -27 Ιανουαρίου- σε συλλαλητήριο στα Ιωάννινα με επίκεντρο τη κτηνοτροφία. Επίσης πρόταση της Γραμματείας είναι η οργάνωση συλλαλητηρίου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στις 5 Φλεβάρη στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Βέβαια θα καθορίσουμε τη στάση μας και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα." είπε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά του ο κ. Κοτοπούλης, επανέλαβε τα περί συντονισμού με άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας, τονίζοντας επίσης πως θα υπάρχει στην ατζέντα των διεκδικήσεων και τα ιδιαίτερα προβλήματα της Αιτωλ/νίας: "Αυτό όμως δεν το ξεχωρίζουμε από την κατάσταση που επικρατεί στη μεσαία αγροτιά σε όλη τη χώρα εξ αιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι τα προβλήματα οξύνονται περισσότερο. Eνα δισ.  θα πάρουν από τις τσέπες των αγροτών το επόμενο διάστημα. Το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και φορολόγηση των αγροτεμαχίων που θα λήξει τους φτωχότερους με πιο χαμηλή παραγωγή. Έτσι ο κόσμος ενώ έχει ήδη φύγει από τη παραγωγή θα εγκαταλείψει και τη γη.»