GAIA

GAIA

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ



  Την προηγούμενη Κυριακή μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι με επιτυχία η γιορτή του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Περιχώρων.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων με το δραστήριο Πρόεδρό του Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Καππέ και το επίσης δραστήριο διοικητικό συμβούλιο τίμησε τους προστάτες της πολύτεκνης οικογένειας Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα παιδιά τους, που στη διάρκεια των διωγμών αντιμετώπισαν με γενναιότητα αυτοί και τα παιδιά τους (πέντε αγόρια και δύο κορίτσια) τα φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκαν.
Στην αρχή την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και πρώην δημοτικός υπάλληλος κ. Δημήτριος Κολοβός,  ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αιδεσιμώτατος π. Γεώργιος Χατζάρας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Ατσαλάκης, ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, που ανήκει στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Πρόεδρος των Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Μπαλαρής.
Κύριος ομιλητής της γιορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς με θέμα : «Οικογένεια , ανατροφή τέκνων». Πριν την ομιλία η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της πόλης και της περιοχής μας «Αρχιδιάκονος Άνθιμος» πλαισιωμένη από τους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την επωνυμία «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», που λειτουργεί στο Μεσολόγγι, απέδωσε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γιάννη Δακαλάκη. Ενώ μετά την ομιλία η Φιλαρμονική «Ιωσήφ Ρωγών» Ι. Π. Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Μανωλάτου έπαιξε με επιτυχία κλασικά τραγούδια.
Ακολούθησε απονομή βραβείων σε δεκατρείς πολύτεκνες οικογένειες, που απέκτησαν την πολύτεκνη ιδιότητα από το 2010 μέχρι σήμερα, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αξιόλογο χρηματικό ποσό.
Τη γιορτή, που επιμελήθηκε και με επιτυχία παρουσίασε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Αριστείδης Καβάγιας, έκλεισε με πολλές ευχαριστίες προς όλους όσους παραβρέθηκαν και βοήθησαν στην επιτυχία της  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Καππές. Ήταν πράγματι μια πολύ ωραία εκδήλωση και ανήκουν σ’ όλους τους συντελεστές συγχαρητήρια.
Α. Κ.