GAIA

GAIA

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου αναγνωρίζουμε ότι ο ρόλος του σχολείου ξεπερνά την γνωστή εκπαιδευτική διαδικασία. Στα πλαίσια της συνεργασίας αλλά και υποστήριξης των γονέων στον παιδαγωγικό τους ρόλο,  με εθελοντική πρωτοβουλία  εκπαιδευτικών του σχολείου μας, «ανοίγουμε διάπλατα» τις πόρτες του σχολείου στην τοπική κοινωνία.
Η χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, τους μαθητές μας είναι γεγονός, όπως και η σχετική ενημέρωσή τους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σχολείου μας. Η ενημέρωση των γονέων, των ενηλίκων είναι επίσης προϋπόθεση ασφάλειας για όλους.  
Αξιοποιούμε λοιπόν, την πραγματοποίηση
επιμόρφωσης/σεμιναρίων μέσω διαδικτύου (webinars) που διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλ/νίας Δρ. Σπ. Παπαδάκης και η Περιφερειακή Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  σε επίκαιρα θέματα και δημιουργούμε δίαυλο επικοινωνίας με όσους γονείς, και όχι μόνον, μαθητές, ενήλικες, επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά. Σημαντικό χαρακτηριστικό της ιστοδιάλεξης  είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης του ομιλητή (που βρίσκεται σε απόσταση) με τους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο, αφού μπορούν να βλέπουν, να υποβάλλουν ερωτήσεις, να λαμβάνουν απαντήσεις, όλοι. 
Σας προσκαλούμε  την Τετάρτη 06/02/2013 και ώρα 14.15-15.30, στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας  να παρακολουθήσετε την  ιστοδιάλεξη  με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο,  Εργαλείο για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς». Την ιστοδιάλεξη θα πραγματοποιήσει ο κος Αρης Λούβρης, Επιμελητής του ιστοτόπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr
Στόχος της ιστοδιάλεξης  είναι η υποστήριξη και ενημέρωση σχολείων, μαθητών και ενηλίκων για ορθή, ασφαλή και υπεύθυνη  χρήση του διαδικτύου, με δεξιότητες ενδυνάμωσης της ασφαλούς πλοήγησης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων της  επικοινωνίας.