GAIA

GAIA

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Έκδηλωση για τη γιορτή των τριών ιεραρχών


Με αφορμή τη σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά και από το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων διοργάνωσαν γιορτινή εκδήλωση σήμερα το απόγευμα στο Παπαστράτειο
Βασικός  ομιλητής της εκδήλωσης ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης.

Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού παραρτήματος της Π.Ε.Θ κ.Σπύρου Παπαθανασίου ο οποίος αφού εξήγησε πως ο Μητροπολίτης κ. κ. Κοσμάς δεν
παρίστατο στην εκδήλωση για λόγους υγείας, μίλησε για τη σπουδαιότητα της σημερινής γιορτής και τη σημαντικότητα των όσων δίδαξαν οι Τρείς Ιεράρχες.
Αμέσως μετά, η βυζαντινή χορωδία και η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου έψαλλε ύμνους και τραγούδια και οι ουκ ολίγοι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση τραγουδούσαν μαζί με τα παιδιά της χορωδίας τους ύμνους, ενταγμένοι όλοι στο πνεύμα της σημερινής μέρας.

Έπειτα άρχισε η ομιλία του καθηγητή και βασικού ομιλητή της εκδήλωσης  Ιωάννη Κογκούλη, η οποία είχε τίτλο «Παιδεία, Ελληνορθόδοξη κληρονομιά και οι τρείς Ιεράρχες».

«Προσωπικά υποστηρίζω ότι σήμερα δεν έχουμε ανάγκη ούτε από ψηφιακά σχολεία, ούτε από ʽʼέξυπναʼʼ και σύγχρονα σχολεία. Έχουμε ανάγκη από σχολεία που θα παρέχουν ουσιαστική διαπαιδαγώγηση και αυτό γιατί τα σχολεία σήμερα βγάζουν δυστυχώς πνευματικά ανάπηρους αποφοίτους. Αυτό συμβαίνει επειδή αρκετές γενιές δεν πήραν από τα σχολεία εκείνη την υγιή παιδία που έπρεπε να πάρουν, με αποτέλεσμα την οριζόντια και κατακόρυφη διαφθορά  μας γενικότερα, η οποία μας οδήγησε και στη γενικότερη κρίση που διανύουμε σήμερα. Χρειαζόμαστε λοιπόν την κατά τον Άγιο Μέγα Βασίλειο "ωφέλιμη παιδεία", δήλωσε στο agriniopress.gr ο κ. Κογκούλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό λόγο σχετικό με τη σημερινή γιορτή από τον πατέραΕπιφάνιο.


απο το agriniopress