GAIA

GAIA

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Συνάντηση Μοσχολιού με βουλευτές

Συνάντηση με βουλευτές της Αιτωλ/νίας στη βουλή είχε πριν από λίγη ώρα ο δήμαρχος Αγρινίου μετά τις πληροφορίες ότι προχωρά αύριο η ανακοίνωση του Σχεδίου Αθηνά από το Υπουργείο Παιδείας
Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού,  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη σχετικά με το επικείμενο σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας, στην οποία παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης  κ. Κώστας Καραγκούνης, οι Βουλευτές  κ. Γιώργος Βαρεμένος, κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο κ. Θάνος Μωραΐτης και η κ.Νίκη Φούντα, (ο κ. Νίκος Μωραΐτης απουσίαζε δικαιολογημένα, λόγω προγραμματισμένης περιοδείας του, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας).

Στη σύσκεψη, από όλους όσους συμμετείχαν υπήρξε ταύτιση απόψεων, σε ότι αφορά τη σταθερή και αμετακίνητη βούληση, να μην αποδεχτούν την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Αντίθετα τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας πρέπει να αναβαθμιστεί , ώστε να αποτελέσει μια σύγχρονη ακαδημαϊκή μονάδα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Οι πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του Σχεδίου, είναι ακόμη συγκεχυμένες, αλλά ο κ. Μοσχολιος, έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες και με προσωπικές επαφές και με την σημερινή συνάντηση αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να είναι έτοιμοι και να συμμετάσχουν στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει αλλά και να αντιδράσουν εάν χρειαστεί.

Από εκεί και πέρα, στη σημερινή συνάντηση έγινε κουβέντα και για τις πληροφορίες που έχουν και οι ίδιοι οι βουλευτές σχετικά με το Σχέδιο.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες, ο δήμαρχος Αγρινίου, μαζί με άλλους συναδέλφους του περιφερειακών πόλεων (Κοζάνη, Λαμία, Λειβαδιά κλπ) με επιστολή τους ζητά να μην θιγούν από το Σχέδιο Περιφερειακά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Πρωτοβουλίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπτύσσονται και στο Μεσολόγγι, και ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές ώστε να μην θιγεί το Τμήμα ΜΥΠ, για το οποίο υπάρχει απόφαση από την Γ.Σ. του ΤΕΙ Μεσολογγίου για την συγχώνευση του, γεγονός που προσκρούει στις αντιδράσεις και των ανθρώπων του Τμήματος αλλά και του δήμου Μεσολογγίου. Από εκεί και πέρα με την δημοσιοποίηση του Σχεδίου, δεν αποκλείεται να συνεδρίαση εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Μεσολογγίου, για να καθορίσει την στάση του.