GAIA

GAIA

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ατελείωτος σκουπιδότοπος η Ερμίτσα (φωτο)



 
Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν φουσκώσει τα νερά των χειμάρρων και τα φαινόμενα πρόκειται να εξακολουθήσουν
Ειδικά στην Ερμίτσα το ποτάμι έχει φουσκώσει πολύ και αναμένεται να φουσκώσει ακόμη περισσότερο. Όμως πέραν των δυσκολιών που δημιουργεί το νερό έχει αποκαλύψει και μια χρόνια απαράδεκτη κατάσταση στη δίπλα στην κοίτη κυρίως από τη νότια πλευρά της. Τόνοι ολόκληροι από σκουπίδια έχουν εναποτεθεί εδώ και καιρό παρότι που πριν κάποιους μήνες είχε καθαριστεί η περιοχή.

Στον μικρό χωματόδρομο που περνάει δίπλα από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας της περιοχής έχουν εναποτεθεί πάλι λάστιχα, απορρίμματα κάθε είδους αλλά και τόνοι πλαστικών. Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται συστηματικά. Όπως επίσης συστηματικά καίγονται τα σκουπίδια, αφού γίναμε μάρτυρες φωτιάς το ξημέρωμα της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Πλέον είναι φανερό ότι δεν φτάνει μια στο τόσο να μαζεύονται τα σκουπίδια αλλά πρέπει να...ανακαλυφθεί ποιος χρησιμοποιεί κατά σύστημα την περιοχή σαν χωματερή. Διότι είναι εμφανές ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται οργανωμένα.