GAIA

GAIA

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο Εμίρης και ο κακομοίρης ...



Γράφει ο  Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο λαός καίει κούτσουρα για να ζεσταθεί και το Πασοκ καίει τον Παπακωνσταντινου, για να ζεσταθεί λιγάκι ο Βενιζέλος! Γενικά περνάμε μια εποχή που τα κούτσουρα έχουν μεγάλη πέραση! Κούτσουρα χρησιμοποιούμε και για τη θέρμανση μας και για την πολιτική μας διακυβέρνηση..! Πετρέλαιο για θέρμανση όταν θα βρεθεί στο Κατακολο,ή στην Ήπειρο, μπορεί να αγοράσουμε τότε, άμα είναι και φθηνό! 

Τώρα όποιο τηλεοπτικό σοου και να κάνουν, όσους καθηγητές και να βγάλουν στο γυαλί και να μας λένε για τα αιωρούμενα σωματίδια, είναι τόσο αιωρούμενα και αγνοούμενα τα ευρο μας, που δεν πρόκειται να αγοράσουμε πετρέλαιο με καμιά κυβέρνηση…  Μυαλό όμως , όπως φαίνεται δεν περισσεύει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης! Πήγανε και κάνανε πανάκριβο το πετρέλαιο και περιμένουν να εισπράξουν φόρους! Και εισέπραξαν τα αρχ…α τους ..! 
Μα καλά από πού νόμιζαν ότι θα βρεθούν τα λεφτά για να αγοράσουν οι πολίτες πετρέλαιο; από τη λίστα Λαγκαρντ; ΔΕΗ, φόροι, χαράτσια, ενοίκια, μισθοί πενιχροί, ανεργία, από πού εγκέφαλοι μου το 1,30 το λίτρο; Δεν ξέρουν καν ούτε εκείνον τον παλιό κανόνα της αγοράς! "Ελειψις χρημάτων, στασις εμπορίου"!  Αυτή είναι και η μόνη απάντηση του Έλληνα! Του κόβεις το μισθό, κάτι πρέπει να κόψει κι αυτός για να ζήσει! Έκοψε διασκέδαση, έκοψε ρούχα και παπούτσια, έκοψε σπουδές των παιδιών, ταξίδια , ε, για να έχει κάτι να φάει θα κόψει και από τη θέρμανση! Θα κάψει ξύλα, παλούκια, νοβοπάν, ό,τι βρει! 
Πώς στο διάολο το μυαλό σας ήταν σίγουρο ότι θα πληρώσει ο Έλληνας αυτήν την εξωφρενική τιμή για να ζεσταθεί; Δεν είχατε δει από την προηγούμενη χρονιά που είχε πέσει η ζήτηση κατά 40% ; Και είχαν κλείσει και βενζινάδικα γιατί δεν πουλούσανε ούτε πετρέλαιο ούτε βενζίνα; Αυτοκίνητα κοπήκανε χιλιάδες και ο κόσμος πηγαίνει με το λεωφορείο και αυτό μόνο όταν το έχει απόλυτη ανάγκη! Τώρα και τη μισή τιμή να το βάλετε το πετρέλαιο, ήδη έχουν αγοράσει και σόμπες και ξύλα και καυστήρες με εναλλακτικές μορφές καύσης και διάφορα άλλα! Τραβάτε δε με τη χοντροκεφαλιά σας να εξηγήσετε στην Τρόικα τώρα που έρχεται, γιατί δεν εισπράξατε ούτε τα ελάχιστα σε φόρους από αυτά που περιμένατε! Και μην βγει κανένας τσαρλατάνος κυβερνητικός να μας πει ότι τάχα χτυπήσατε το λαθρεμπόριο του πετρελαίου! Τον κακομοίρη χτυπήσατε, όχι τον Εμίρη!